Рубрики: Цікаве

Підживлюю цим копійчаним добривом все на своєму городі і маю врожай аж до осені: просто та ефективно

Перше підживлення розсади робиться за кілька днів до або після пікірування, коли на рослині вже з'явилося кілька пар справжніх листочків. Деталі читайте далі у статті.

Добриво дасть розсаді поштовх до розвитку та допоможе компенсувати незначне пошкодження кореневої системи у процесі пікірування.

Підгодовувати розсаду вперше можна нашатирним спиртом. Це азотна сполука, яка швидко засвоюється, не вимагає бактеріальної обробки і допомагає прискорити вироблення хлорофілу.

Якщо правильно підгодувати рослину, вона почне активно нарощувати зелену масу, і буде надійно захищена від шкідників та грибкових хвороб. Готується добриво дуже легко: на літр води береться одна чайна ложка нашатирного спирту, все ретельно перемішується і розпорошується на саджанці.

Експерти назвали важливе перше підживлення для розсади

Також можна використовувати такий розчин для дезінфекції контейнера для розсади від мурах та ос. Але нашатир – це сильний засіб, при роботі з яким треба дотримуватись заходів безпеки, щоб не отримати отруєння. Краще всього працювати в масці та рукавичках.

Застосування нашатирю покращує азотистий обмін і буде дуже корисним для розсади томатів. Підживлення потрібно вносити лише вранці, щоб листя та поверхня ґрунту встигло висохнути до ночі. Якщо грунт у горщику буде сухим, то попередньо перед внесенням підживлення треба полити грунт чистою водою, а вже потім вносити азотний розчин.

Біля кореневої системи завжди повинен бути кисень, щоб поживні речовини краще засвоювалися. Треба періодично розпушувати ґрунт, але не глибоко, щоб не зачепити коріння і не зашкодити йому. Розпушування найкраще робити через 30 хвилин після внесення підживлення. Доглядайте за розсадою правильно, і вона виросте здоровою та сильною!

Поділитися