Рубрики: Цікаве

Цього не любить болгарський перець, а ми так старанно це робимо: причини низької врожайності культури

Не варто ігнорувати поради тих, хто вже зіткнувся з поганим врожаєм перців. Розповідаємо, які ваші дії можуть тільки нашкодити рослині, але ніяк їй не допоможуть.

Одна з найпримхливіших культур на українських городах – болгарський перець. Для того, щоб зібрати дійсно щедрий врожай, вам доведеться сильно постаратись, і про це знає кожен, хто хоча б раз вирощував на своєму городі овочеву культуру.

Перцю не подобається багато факторів, особливо часто дачники припускаються помилки, які насправді несумісні з активним і здоровим розвитком рослини. Розповідаємо, чого робити не потрібно, аби культура не скинула зав’язі та буквально не відмовилась давати плоди.

Помилки у вирощуванні перцю

Перша помилка – садити перці занадто близько одне до одного. Зазвичай кущі цієї культури ростуть доволі розлого, а тому при посадці потрібно обов’язково відводити місце, яке стане їхнім простором для повноцінного розвитку. У разі якщо кущі будуть закривати одне одному доступ до сонця, то рослини почнуть тягнутись і витрачати сили не на нарощування плодів, а на нарощування зеленої маси.

Експерти розповіли, які помилки городники роблять під час вирощування болгарського перцю

Ще одна поширена помилка – не дотримуватись помірного поливу. Для перців справжня катастрофа як і занадто рясні поливи, так і пересихання ґрунту. Саме тому, за словами експертів, важливо знайти золоту середину та стежити за частотою зволоження грядки.

Найпростіше, радять дачники, орієнтуватись не на конкретні дні тижня, а на стан вашого ґрунту. Погодні умови сильно впливають на швидкість висихання грядки, а тому й частота поливів може варіюватись залежно від температури та інших умов.

Експерти розповіли, які помилки городники роблять під час вирощування болгарського перцю

Наостанок варто сказати й про те, що не займатись формуванням куща – ще одна проблема, з якою стикається так багато городників. Перець зазвичай не так сильно розростається, як томати, а тому дачники ігнорують потребу підрізати його. Втім, така тактика лише негативно впливає на розвиток рослини – вона витрачає сили на формування нових гілочок.

Поділитися