Рубрики: Цікаве

Капуста більше не тріскається й росте красивенна: змінила ці звички у догляді за культурою й була здивована

Для того, аби капуста на городі не тріскалась, важливо дати їй правильний догляд і задовольнити потреби культури. Розповідаємо про основні хитрощі й тонкощі.

Від багатьох городників можна почути скарги проте, що качани капусти у них тріскаються. Звісно, неприємно втрачати врожай, але в такі моменти потрібно аналізувати власні дії та знаходити причини, чому так сталось. Розповідаємо про основні моменти у догляді за капустою, які й спричиняють подібну проблему.

Правильний догляд за капустою

Перша причина – неправильно організований полив. Багато води або ж навпаки нестача вологи можуть призвести до появи тріщин на капусті. Ба більше, багато городників роблять подвійну помилку – після тривалої засухи, влаштованої власноруч чи у випадку з погодними умовами – влаштовують рясний полив.

Надолужувати втрачене – погана ідея. Надмірна кількість води, яку капуста отримає за один раз нерівномірно розподіляється, що призводить до неправильного й неоднорідного росту качана. Від цього він і тріскається.

Експерти розповіли, як правильно доглядати за капустою у відкритому ґрунті – правила й поради

Наступне, що може стати причиною розтріскування капусти – перепади температур. Такій рослині більше подобається помірний клімат і стабільні умови. А ось різкі й часті коливання температури можуть негативно вплинути на стан і смак качанів.

Поступове й правильне загартовування сіянців капусти перед висаджуванням у відкритий ґрунт може допомогти вам у майбутньому не стикатись із подібними негараздами. Також важливо накривати грядки плівкою, коли у прогнозі стоять тривалі дощі.

Експерти розповіли, як правильно доглядати за капустою у відкритому ґрунті – правила й поради

Крім того, капуста може тріскатись і від надлишку азотних добрив. Тут важливо не перестаратись із підгодівлями та уникати їхнього надмірного використання. Штучне пришвидшення зростання та розвитку капусти може спровокувати появу тріщин на качанах.

Поділитися
Опубліковано