Зробіть так і попелиця за секунду осиплеться з рослин: вичитала у блокноті бабусі-садівниці з рідного села

Попелиці можуть швидко розмножуватися і пошкоджувати рослини шляхом поїдання їхніх листків та квітів. Крім того, вони можуть бути переносниками хвороб, які можуть поширитися серед інших рослин.

Сад і город – це дуже складна екосистема, і жоден організм, комашка та рослина тут не є зайвими. Але багато садівників, особливо початківців, прагнуть знищити всіх комах на плодових деревах, і шукають спосіб позбутися попелиці та мурах. Але, вони не замислюються про наслідки та шкоду, яку отримує вся екосистема, коли з неї випадають декілька механізмів.

Потрібно прагнути зробити так, щоб співіснування мурах і попелиці з вашими деревами не завдавало шкоди плодам, і найкращим варіантом є обмеження популяції цих комах у вашому саду.

Якщо кількість мурах у саду обмежена, вони дуже позитивно позначаються на екосистемі ділянки:

  • Це біологічний ворог багатьох шкідників, у тому числі і слимаків;
  • Мураха може поширювати насіння чистотілу, чебрецю та фіалки;
  • Це джерело їжі для птахів.

Мураха може поліпшити стан ґрунту та підвищити зміст у ній корисних мікроелементів – а це позначиться на врожаї. Але якщо кількість мурах на ділянці перевищує допустиму норму, але вони можуть завдати ділянці та врожаю великий шкоду:

  • Вони формують симбіоз з попелицями і залучають її на ділянку;
  • Підгризають плоди та фрукти, роблячи їх непридатними до вживання. Особливо страждає полуниця, слива та смородина;
  • Через величезну кількість ходів у ґрунті, мурашка може порушити проникність землі для вологи та повітря.

З цих причин люди прагнуть якнайшвидше позбутися від комах усіма можливими методами.

Як позбутися попелиці на городі
Як позбутися попелиці на городі

Особливо цікаво, що мурахи створюють справжній симбіоз від взаємодії з попелицями. Останні виробляють солодку рідину, яка називається мідною паддю, яка є джерелом їжі та вуглеводів для мурах. Саме тому мурахи намагаються максимально дбати про попелиць – давати їм їжу та захист всього мурашника.

Як боротися з попелицею? Давайте розглянемо кілька найпопулярніших способів. Використання дігтярного мила. Цей продукт виходить в результаті суміші звичайного мила з березовим дьогтем, і сприяє швидкому виведенню попелиці.

Таким мильним розчином можна обробити троянду, смородину, калину та огірки, а також яблуні та сливи. Розчин допоможе прискореному відновлення структури рослини після пошкодження, а запах березового дьогтю не дозволить мурахам наближатися до рослин.

Шампунь з тютюном. Ця дуже дивна комбінація робиться з настою тютюнової пилу з додаванням самого дешевого шампуню. Проте такий засіб сьогодні використовується достатньо рідко, оскільки вчені довели, що нікотин має властивість накопичуватися у плодах садових дерев.

Також попелицю можна змити за допомогою сильного водяного струменя з дерева під час поливу. Сама попелиця неактивна і в неї піде багато часу, щоб повернутися до вихідних позицій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини