Якщо навесні пожовтів часник – пролийте борозенки між грядок цим “цілющим настоєм”: результат вже за 5 днів

Пожовтіння часникового пір'я допустиме восени при збиранні врожаю, проте у весняний період цього не повинно бути. Сьогодні ви дізнаєтесь про те, як можна боротися із цією проблемою.

Листя часнику повинне мати смарагдово-зелений колір.

Адже забарвлення пір’я – це показник кількості накопиченого у них хлорофілу. З уроків біології ми знаємо, що ця речовина забезпечує нормальний перебіг процесу фотосинтезу. Гарне засвоєння сонячного світла сприяє збагаченню клітин рослин поживними речовинами, завдяки яким згодом у часника виросте велика та міцна голівка.

Тому, якщо ви хочете отримати якісний урожай, не допускайте пожовтіння листя культур. Листя жовтіє внаслідок деяких причин. У в основному це відбувається через дефіцит азоту, магнію та сірки. Щоб допомогти нашим рослинам, ці елементи необхідно внести додатково у вигляді підживлення.

Чому навесні жовтіє часник та як це виправити
Чому навесні жовтіє часник та як це виправити

Для цього 20 г аміачної селітри та 20 г сірчанокислого магнію ретельно розчиняємо в 10 літрах води. Готовим добривом необхідно пролити борозенки між грядок і відразу ж їх закласти. Так поживні речовини досягнуть коріння, які знаходяться на достатній глибині у ґрунті. Вже через 5-7 днів в побачите перші результати. Для їх закріплення підживлення можна повторити через тиждень.

Зазначимо, що догляд за часником включає правильний вибір сортів для вашого регіону та типу грунту. Регулярний полив, особливо під час сухих періодів, допомагає утримувати ґрунт вологою для здорового росту.

Видалення бур’янів і регулярне розпушування ґрунту покращує доступ повітря та води до коренів. Підживлення часнику органічними або мінеральними добривами сприяє його здоровому росту і розвитку. Часник також потребує регулярного видалення цвіту, щоб спрямувати енергію рослини на формування бульб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини