Цибуля та часник зовсім не хотіли рости, поки я не почала підгодовувати їх правильно: не добриво, а золото

Земля може бути на ділянці недостатньо родюча, тому доводиться підгодовувати усі посаджені рослини. Цибуля і часник також потребують додаткового харчування.

Підживлення часнику

Подбати про годування часнику потрібно ще до його посадки. Коли готую грядку під цей овоч (за місяць до висадки), вносимо в ґрунт перегній, суперфосфат, сульфат калію та деревну золу. Особливо гарна зола для росту та розвитку часнику, він любить це добриво, яке розкислює ґрунт.

Чим удобрити часник у квітні?

Це час внесення азотних добрив, коли рослина збільшує зелену масу. Використовуємо сечовину або настій коров’яку, або настій трави. За два тижні знову готуємо харчування для часнику. На цей раз діють фосфорно-калійні добрива. Застосовуємо сечовину, хлористий калій, нітроамофоску.

Що застосувати для харчування часнику у червні?

У другій половині червня формується головка часнику, і він особливо потребує поживних речовин. Вносимо суперфосфат, розведений водою. Свіжий гній не застосовуємо, це для часнику згубно. Золу вносимо щоразу при розпушуванні ґрунту.

Підживлення цибулі

Цибуля – культура вдячна, на підгодівлі висловлюється посиленим зростанням. Це неодноразово перевірено. Поживні речовини вносимо лише вранці чи ввечері. Вдень це можна зробити у похмуру погоду. Напередодні грядки з цибулею поливаємо, щоб добриво краще проникало у ґрунт.

Перше підживлення

Перше підживлення проводимо приблизно через два тижні після посадки, коли зелена стрілка виросте до 15-20 см. Використовуємо азотні добрива, як органічні (коров’як, сечовина), так і мінеральні (аміачна селітра, суперфосфат, хлористий калій). Але не змішуємо їх, а вибираємо щось одне. Тут головне – не переборщити. Якщо внести добрива мало, перо буде бліде, кволе, а якщо більше норми, головка сформується погано. Після внесення добрива поливаємо цибулю, а потім проводимо розпушування.

Підживлюємо часник та цибулю правильно: поради городників
Підживлюємо часник та цибулю правильно: поради городників

Друге підживлення

Через три тижні після першого прикорму овочів вносимо фосфорно-калійні добрива. Найпростіше – 2 столові ложки нітрофоски розвести у відрі води. У цьому добриві міститься все необхідне. Можна використовувати і хлористий калій, суперфосфат, аміачну селітру.

Третє підживлення

Останнє підживлення проводимо, коли цибулина досягне діаметра 4-5 см. Внесення добрив у цей період рекомендується на бідних ґрунтах. Якщо в землі достатньо харчування, можна обійтись без підживлення. Використовуємо золу та суперфосфат. Зола сприяє зростанню головок.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини