Підживила цим спатифілум і він почав пишно квітнути: всі добрива тьмяніють на тлі цього диво-еліксиру

Спатифілум - красива кімнатна рослина з пишним смарагдовим листям, витонченими білими суцвіттями. Цю рослину на заході називають лілією умиротворення, вона добре вписується в інтер'єр будинку.

Однак багато хто вважає спатифілум не простою рослиною, з якою постійно виникають різні проблеми – листя жовтіє, сохне, в’яне, рослина відмовляється рости і цвісти. Насправді спатифілум може рости дуже швидко, за пару місяців з невеликої розетки листя перетвориться на пишний кущ, викинувши багато великого листя і при цьому, не перестаючи цвісти. Щоб досягти такого результату, необхідно не забувати про два правила, крім основного догляду:

1. Якщо ваш спатіфілум виглядає хворим, має дрібне листя блідого кольору, схильні до пожовтіння, в’янення та появи плям, то таку рослину слід пересадити. Спатифілум любить і вимагає регулярних пересадок щорічно з повною заміною ґрунту, але при цьому не любить великі горщики. Часто основні проблеми з рослиною пов’язані через неправильну посадку, поганий ґрунт у горщику і систематичне перелив квітки. Усунувши ці помилки, ви повернете здоровий вигляд рослині.

2. Для того, щоб спатифілум постійно викидав нове велике блискуче листя і невпинно цвів, у рослини повинні бути для цього ресурси, а саме – хороше харчування, яке неможливо отримати з маленького об’єму землі в горщику. Значить, рослині потрібні регулярні підживлення. Можливо, якісь народні засоби працюють, але більш ефективно працюють звичайні добрива для кімнатних рослин, навіть найдешевші.

У комплексних добривах підібрано оптимальний склад елементів живлення та мікроелементів для нормального росту рослин і немає побічних явищ у вигляді плісняви ​​в горщику. Схема підживлення спатифілума проста: 1 раз через 2 тижні або двічі на місяць полив з добривом, розведеним згідно з інструкцією.

Експерти розповіли, чим підживити спатифілум для пишного цвітіння
Експерти розповіли, чим підживити спатифілум для пишного цвітіння

Добрива для кімнатних рослин

Для підживлення краще чергувати комплексне добриво для листяних рослин та для квітучих. У першому добриві у складі більше азоту, ніж інших елементів, що стимулює зростання нового великого листя. Через 14 днів проводимо підживлення добривом для квітучих рослин, де у складі більше фосфору та калію. Ці речовини сприяють появі нових квітконосів. У результаті у спатіфілума формується велике красиве листя і постійно з’являються нові квітконоси. Підживлення проводимо з кінця лютого до вересня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини