Рубрики: Цікаве

“Правило трьох ложок” для кожної лунки томатів – мій секрет багатого врожаю помідорів: всі родичі нахвалюють

Під час посадки помідорів ви можете додати ефективне добриво, яке допоможе рослині дати набагато кращий врожай. Розповідаємо про чудову підкормку.

Питання, яке викликає чимало дискусій – чи варто класти щось у лунку під час посадки помідорів. Якщо попередньо ви не удобрювали ділянки з осені, то найкраще таки викласти добриво. Річ у тім, що ґрунт буде занадто ослаблений, що не дозволить томатам прорости й дати щедрий врожай.

Добриво у лунки помідорів

Часто городники та дачники обирають яєчну шкаралупу для того, аби покласти її у лунку для томатів. Вона містить багато кальцію, а тому є особливо корисною для такої культури. Шкаралупу попередньо сушать та подрібнюють до стану борошна.

Для одної лунки буде достатньо 2-3 чайних ложок подрібненої шкаралупи без гірки. Як стверджують бувалі дачники, цей компонент може не лише наситити ґрунт кальцієм, але й служить гарним захистом від капустянки.

Експерти назвали ефективне добриво для помідорів, яке допоможе їм дати кращий врожай

Крім того, ще однією популярною добавкою для помідорів є кропива. Коли у травні настає час висаджувати розсаду культури, то молодої кропиви навколо ну просто дуже багато. Опинившись у лунці, під шаром землі, вона починає доволі швидко розкладатись, насичуючи землю корисними мікроелементами.

Азот допомагає томатам розвиватись краще та ефективніше, а тому свіжа кропива – ідеальний варіант. У кожну лунку потрібно насипати по 5-6 невеликих листочків кропиви, а потім присипати все шаром землі та висадити саджанці помідорів.

Експерти назвали ефективне добриво для помідорів, яке допоможе їм дати кращий врожай

Використовувати потрібно один із запропонованих варіантів – мішати точно не потрібно. Такі способи допоможуть вам покращити майбутній врожай помідорів і поліпшити їхній фінальний смак.

Поділитися