Рубрики: Цікаве

Ще моя бабуся забороняла мені викидати яєчну шкаралупу: її використовувати потрібно виключно на городі

Для покращення власної ділянки та ґрунту на ній ви можете використовувати яєчну шкаралупу. Не варто викидати її – краще залишити та скористатись.

Чимало дачників і садівників ніколи не викидають яєчну шкаралупу, а подрібнюють її та пізніше додають у лунку під час посадки овочів. Її використовують як кальцієве добриво, а при цьому думають, що краще якомога дрібніше подрібнити шкаралупу. Втім, це не зовсім так.

Підкормка з яєчної шкаралупи

Шкаралупа і дійсно містить у своєму складі доволі багато корисних і різноманітних речовин, але для удобрення рослин не підходить. Річ у тім, що вона не розчиняється у воді, а тому не зможе розкластись під землею. Втім, вона чудово розкислює ґрунт.

Яєчна шкаралупа – це кальцій, який чудово діє на ділянку. Його зазвичай просто розкидають по ділянці з ціллю розкислити землю. Втім, воно відбувається доволі повільно та слабко, адже шкаралупа ну дуже довго знаходиться у ґрунті в нерозчиненій формі.

Як правильно використовувати яєчну шкаралупу для підкормки городу та покращення ґрунту

Для городників не має бути секретом, що шкаралупа – це не підживлення, а допоміжний засіб. Якщо закласти його у ґрунт, то через чотири-п’ять років він залишатиметься в такому ж вигляді, не розкладеться. Тоді навіщо використовувати її на городі? Для розпушування ґрунту.

У лунку під час висадки розсади різноманітних культур ви можете додати зовсім трішки подрібненої до стану порошку яєчної шкаралупи. Вона стане перешкодою для більшої кількості шкідників, а також – живильним кормом для корисних ґрунтових хробаків.

Як правильно використовувати яєчну шкаралупу для підкормки городу та покращення ґрунту

Чим більше цих ґрунтових черв’яків буде у вашому ґрунті, тим вища ймовірність, що ви отримаєте щедрий врожай, адже ділянка стане родючою. Шкаралупа у цьому допоможе, тому точно не варто її викидати.

Поділитися