Рубрики: Цікаве

Еустома – це просто: свекруха розвіяла міфи про складність вирощування цієї найпрекраснішої квітки у світі

Сьогодні мова піде про красуню еустому, її ще називають - лізіантус. Як можна зрозуміти еустома вельми нова рослина, і можливо, це спричинило не настільки широке поширення цієї чарівної рослини.

Еустома росте переважно у теплих регіонах півдня Сполучених Штатів, Мексики, Карибського басейну та північної частини Південної Америки. Лізіантус введений у наприкінці 1980-х рр. як кімнатна рослина, потім її почали використовувати як клумбовий однорічник. Вона високо цінується і давно полюбилася флористам та ландшафтним дизайнерам, оскільки її ефектні прості або махрові квітки довго стоять у зрізанні, а висаджені рослини у відкритий ґрунт перетворять будь-яку клумбу на найчарівнішу.

Також, головним помилковим судженням є те, що еустому нібито дуже складно вирощувати. Є одна рекомендація, яку нам хочеться дати початківцям квітникара або тим, хто ще не пробував виростити цю красуню самостійно – потрібно обов’язково пробувати і вірити у свої сили, а ще потрібно запастися терпінням і нікуди не поспішати.

Садівники назвали найкращі квіти для ландшафтного дизайну

А розпочати нам з Вами необхідно з вибору посадкового матеріалу. Видів еустоми переважно два: крупноквіткова, що досягає у висоту від 60 до 90 см і вище, цвіте великими квітами діаметром близько 5 см, а також карликовий або компактний (кімнатний) вигляд, що виростає не більше 20-25 см.

Сорти Еустоми

На етапі сходів кімнатна еустома проявляє себе більш активно, менш ніж за тиждень вже з’являються сходи. Сходи кімнатної еустоми – 1,5 місяця з моменту посіву. З високорослими сортами часом бувають труднощі, або насіння зовсім не прокльовується, або й так з малої кількості насіння ми отримуємо 1-2 рослини. Сходи високорослої еустоми – 1,5 місяця з моменту посіву. Так, до цього потрібно бути готовим і не засмучуватися. Сіяти лізіантус потрібно на початку лютого, щоб отримати гарний букет до 1 вересня.

Садівники назвали найкращі квіти для ландшафтного дизайну

Умови вирощування розсади у всіх різні, краще рослини тримати в теплиці, де освітлення набагато інтенсивніше за кімнатні умови. І навіть там квіти потрібно підсвічувати. Еустома при додатковому підсвічуванні чудово росте та почувається в кімнатних умовах, навіть зацвітає в належні терміни. Наступна неправильна дія, від якої нам хочеться Вас вберегти – це вирощування рослин у невеликому обсязі ґрунту. Як тільки рослини трохи підростуть і зміцніють, наростять дві пари справжніх листочків, еустому пересаджуємо в окремі склянки або горщики.

Поділитися