Рубрики: Цікаве

Кришу 1 жовту таблетку і поливаю всі квіти: бутони лізуть наввипередки як на конкурсі цвітіння. Диво-засіб

Проблема раптового в'янення квітів може проявитися не тільки взимку, коли рослини впадають у сплячку, а будь-коли. У такій ситуації допоможе простий доступний засіб - таблетки Аскорутін.

За допомогою даного препарату можна зберегти листочки зеленими, а сама рослина ростиме свіжою, здоровою і красивою.

Ефект від препарату

Принцип дії Аскорутину на ослаблену квітку ґрунтується на здатності даного препарату боротися зі збудниками грибкових захворювань та сприяти зміцненню імунітету рослини. Після застосування даного лікарського засобу листя перестане жовтіти, знову стане зеленим і пружним. Навіть узимку Аскорутін швидко поверне квіти до життя.

Флористи назвали найкращу підкормку для домашніх квітів

Приготування корисного підживлення

Аскорутина є відмінним способом стимуляції рослини, яке почало в’янути. Після застосування ліків квіти знову стають яскравими, свіжими, зеленими, на них з’являються бутони. Такий сприятливий вплив на стан квітки обумовлено наявністю у складі препарату вітамінів С та Р. Вітамін С (або аскорбінова кислота) є антиоксидантом, який сприяє росту рослин та захищає їх від стресу, від хвороб, шкідників та погодних умов. Рутін (вітамін Р) також має антиоксидантні властивості і може підвищити стійкість рослин до стресу.

Наміряючись провести обробку рослини Аскорутіном, необхідно придбати цей препарат в аптеці у формі таблеток по 50 мг. Для приготування лікувального розчину потрібно розчинити 1 таблетку в 1 л води кімнатної температури. Ще один можливий варіант приготування розчину передбачає заміну аскорутину аскорбіновою кислотою. Тільки в цьому випадку на літр води потрібно буде взяти 2 таблетки препарату 100 мг кожна.

Приготувавши розчин за одним із рецептів, потрібно перелити його в пульверизатор і обробити ослаблені рослини. У профілактичних цілях проводити обприскування потрібно раз на місяць, а для лікування щотижня. Поливайте рослини з отриманим розчином аскорутіну, особливо коли вони переживають стрес, наприклад, в період посадки, пересадки або під час періодів негативних погодних умов. Якщо ви вперше використовуєте аскорутін для своїх рослин, спочатку протестуйте розчин на невеликій ділянці, щоб переконатися, що рослини на нього реагують позитивно.

Поділитися