Рубрики: Цікаве

Клумба в стилі “Тиха розкіш”: названо 5 сортів простих у догляді та гарно квітучих квітів. Сад забуяє красою

Якщо не хочете витрачати на власний сад занадто багато часу та сил, просто спробуйте вирощувати в ньому один із цих сортів – вони не вимагають складного догляду.

Для сучасних садівників існує надзвичайно багато багаторічних, дворічних та однорічних рослин. Для розкішної та красивої клумби ви можете підібрати однорічні культури, які зроблять ваш квітник особливо ошатним, але не змусять витрачати багато сил і часу на догляд за ними.

Найпростіші сорти квітів

Портулак – великоквіткова та яскрава однорічна рослина, яка буде вдало виглядати в будь-якому куточку вашого саду. Рослина може розсіятись по ділянці самостійно, а тому, посадивши її один раз, ви прикрашаєте свій сад на довгі роки. Він чудово цвіте і на сонці, і в затінку.

Космос або космея – рослина з красивою назвою, яка любить освітлені ділянки. До ґрунту вона невимоглива, втім буде краще рости та цвісти на легких і пухких ґрунтах. Вона чудово підійде для бордюрів або доріжок – висадити її вздовж буде чудовою ідеєю.

Експерти у сфері садівництва назвали сорти квітів, які не вимагають складного догляду

Вербена при цвітінні утворює пишну й таку ароматну квіткову шапку, а цвіте вона все літо та навіть до пізньої осені. Рослина є стійкою до посухи, не хворіє, а також важко уражається шкідниками. Якщо видаляти час від часу вже відцвілі суцвіття, то рослина буде квітнути яскравіше та пишніше, а також – набагато довше.

Виростити чорнобривці також не буде проблемою. Такий сорт не є вибагливим, а тому не боїться ні дощів, ні вітрів. Він є декоративним та по-особливому привабливим. В українській культурі рослина несе ще й сакральний сенс.

Експерти у сфері садівництва назвали сорти квітів, які не вимагають складного догляду

Ротики мають дивовижне забарвлення бутонів, а також химерні форми квітів. Їхнє ніжне й тривале цвітіння здатне прикрасити ваш сад так, як цього не зроблять дорогі й важкі у догляді квіти.

Поділитися