Рубрики: Цікаве

Посадила огірки – два рядки: ці сорти завжди чудові. А врожайність, просто клас, заготівлі аж на Спас

Вирощуючи огірки, кожен городник розраховує отримати смачні, солодкі плоди, позбавлені гіркоти та жорсткої шкірки. За заявою виробників насіння, практично всі сорти відповідають зазначеним вимогам.

Насправді найчастіше дачники залишаються незадоволені якістю вирощених плодів. Саме тому народна думка набагато вірогідніша, ніж інформація на упаковці. Які ж сорти огірків хвалять дачники за їхній відмінний смак?

Огірок Конні F1

Кущі середньої гіллястості. Зав’язі утворюються у пучках, до 9 штук. Огірочки не великі, їх максимальна довжина становить 10 см, а маса не перевищує 80 г. Шкірка плодів насиченого зеленого забарвлення, посипана численними невеликими горбиками.

На їх поверхні є біле опушення. М’якуш щільна, порожнечі не спостерігаються, при цьому огірок соковитий і хрумкий. На смак огірочки молочні, солодкі, гіркоти у них не відчувається. Навіть за пізнього збору плоди не переростають. Сорт стійкий до коливань температур, не боїться холоду, не потребує запилення, несприйнятливий до ряду основних захворювань. З куща виходить близько 9 кг плодів.

Огірок Клавдія F1

Самозапильний гібрид. Дозріває у середні терміни. Кущі сильні та потужні. Огірки мають рівномірне яскраво-зелене забарвлення, помірно ребристі. На поверхні розташовані середні за розміром горбики. Довжина зеленців становить 8-10 см, а їхня середня вага – 80 г. М’якуш соковитий, помірно-щільний, ароматний. На смак плоди солодкі. Гібрид позбавлений гіркоти на генетичному рівні, вона не з’являється навіть при порушенні вимог догляду та при переростанні плодів. Кущі безболісно переносять раптові стрибки температур і похолодання, мають підвищений імунітет до основних захворювань. Врожайність із куща становить до 12 кг.

Садівники назвали найкращі сорти огірків 2024 року

Огірок Щедрик F1

Кущі сильні, густо листяні, батоги довгі. Дозрівання відбувається у ранні терміни. Зеленці мають правильну витягнуту форму, насичене темно-зелене забарвлення. Їхня довжина не перевищує 12 см при масі не більше 100 г. Шкірка тонка, на ній розташовані горбики зі світлими шпильками. Огірки з соковитою та смачною м’якоттю, хрусткі, не гірчать, мають універсальне застосування. Гібрид самозапильний. Виявляє імунітет до борошнистої роси, стійкий перед оливковою плямистістю та кореневою гниллю. На кущі дозріває за сезон до 7 кг овочів.

Поділитися