Рубрики: Цікаве

2 помилки, що зіпсували не одну порцію шашлику: прості поради для приготування смачного м’яса з першого разу

Настав теплий сезон, а тому всі почали замислюватись про те, аби влаштувати собі "шашличні вихідні". Розповідаємо, як приготувати соковитий шашлик.

У цій статті ви не знайдете сумнівних порад від грузина або нереальних рецептів маринадів на основі купи заморських інгредієнтів. Для того, аби смак шашлику вийшов ідеальним, достатньо найпростішого маринаду та декількох секретів.

Як зробити шашлик соковитим

Нарізати м’ясо занадто дрібно – основна помилка. Маленькі кубики набагато швидше смажаться, а також не залишають всередині достатньо соку. Такий шашлик легше спалити. Краще нарізати м’ясо довгими шматочками 5 на 10 сантиметрів. У такому шматку довго триматиметься сік, а просмажиться воно набагато якісніше.

Маринад не може зіпсувати м’ясо, а ось неправильне вугілля чи дешевий розпалювач – можуть. Краще не намагатись заощадити на цих компонентах для розпалювання вогнища. Вугілля найкраще обирати березове, а ось розпалювач має бути дорогим, аби м’ясо не набрало в себе дешевий і “хімозний” запах.

Експерти розповіли про помилки, через які м’ясо виходить сухим – як приготувати соковитий шашлик

Під час приготування також важливо підтримувати постійно температуру вугілля протягом усього процесу смаження. Якщо жар остигає, працюйте віялом. В іншому разі шашлик вийде не смаженим, а сушеним. Чим більше вугілля у мангалі, тим простіше підтримувати правильну температуру.

Ніякої цибулі чи зелені на шашлику не повинно бути, адже воно почне горіти дуже швидко. У разі, якщо зі шматків падає жир і з’являється вогонь, то краще не тушити його водою. Підніміть шампур і потушіть вогонь кочергою. Полум’я зникне, а ось жар залишиться. З тієї ж причини не варто поливати м’ясо маринадом під час смаження.

Експерти розповіли про помилки, через які м’ясо виходить сухим – як приготувати соковитий шашлик

Коли готуєте шашлик, головне – не відволікатись на розмови, а постійно спостерігати за м’ясом і крутити шампури. Ви можете відійти на 10-15 хвилин, а в результаті отримаєте підгорілий шматочок. Коли м’ясо на зрізі випускає прозорий сік, потрібно одразу ж його знімати – воно готове та соковите.

Поділитися
Опубліковано