Рубрики: Цікаве

Головні секрети посадки цибулі-сіянки: коли та як правильно садити у ґрунт для отримання великих цибулин

Правильна техніка посіву цибулі-сіянки у відкритий ґрунт допоможе вам отримати неймовірні результати. Розповідаємо секрети, які знає не кожен бувалий дачник.

Аби отримати щедрий і, головне, багатий врожай цибулі з сіянки, потрібно не лише створити комфортні умови вирощування, але й провести обробку посівного матеріалу, підготувати грядку та дотримуватись правильної технології посадки.

Як посіяти цибулю-сіянку

Перш за все, потрібно правильно, за особливим алгоритмом підготувати грядку для вирощування цибулі. Грядку під сіянку важливо перекопати та водночас внести органічні та мінеральні добрива. Після цього потрібно добре розпушити ґрунт та розрівняти його. На квадратний метр потрібно внести відро перегною чи компосту, 2 столові ложки суперфосфату або 1 чайну ложку сечовини. Важливо не “переборщити” з підкормками.

Експерти розповіли, як правильно сіяти у відкритий ґрунт цибулю-сіянку – основні поради

Крім того, потрібно обрати для цибулі правильних попередників. Від того, наскільки уважно ви до цього поставитесь, залежить те, наскільки комфортно культурі буде на грядці. Кращими попередниками для цибулі-сіянки є ті, під які перед посадкою вносили багато органічних добрив – картопля, огірки, рання капуста та томати.

Починають сіяти цибулю-сіянку у ранні терміни, коли ґрунт дозволяє. Так, наприклад, десь погода дозволяє починати посів в останній тиждень квітня, а десь – лише у перші дні травня. Ранні посадки менше пошкоджуються цибулевою мухою. Крім того, ранні сходи використовують зимові запаси вологи, що допомагає культурі розвиватись.

Експерти розповіли, як правильно сіяти у відкритий ґрунт цибулю-сіянку – основні поради

Висаджувати сіянку на грядках потрібно на відстані до 10 сантиметрів одна від одної, а між рядами відстань має складати до 20 сантиметрів. Садити цибулю потрібно так, аби цибулина була покрита землею на 1-1,5 сантиметра.

Поділитися