Рубрики: Цікаве

Мої кавуни – справжні гіганти, бо даю це просте народне добриво: вже подала заявку у книгу рекордів Гіннеса

Щоб на ділянці виросли смачні та великі кавуни, їх обов'язково треба підгодовувати. При дефіциті того чи іншого компонента харчування, урожай буде неповноцінним, рідким і несолодким.

Найпростішим мінеральним добривом може бути борна кислота, яка використовують під час сівб, для зміцнення розсади, у період цвітіння кавуна, і навіть у процесі утворення зав’язей.

Сьогодні ми розповімо, як правильно використовувати підживлення для кавунів борної кислотою! Основний елемент цього підживлення, як ви вже зрозуміли, це бор.

Він бере участь у всіх процесах розвитку баштанних культур – сприяє засвоєнню кальцію, доставляє цукор по клітинам рослини, сприяє формуванню коріння, покращує адаптацію рослини до погоди та прискорює розвиток плодів.

Нестача бора може сповільнити зростання, викликати викривлення листя та його опадання. Осипаються квіти та відмирають стебла, а зав’язі не формуються – якщо кавуни і виростуть, то не матимуть смаку. Щоб доставити бор до рослини, можна робити підгодівлі протягом усього сезону і починати можна навіть перед посадкою.

Підживіть цим добривом кавуни і вони попруть в ріст

Наприклад, щоб насіння швидше проросло і добре прижилося, треба розвести 5 грамів борної кислоти на 5 літрів води та замочити у розчині насіння на півдня.

Перед цвітінням та формуванням зав’язей беремо стільки ж борної кислоти та розводимо у 10 літрах води для обприскування. Якщо у грамах прорахувати кількість речовини важко, то в одну чайну ложку влазить якраз приблизно 5 грамів порошку.

При обприскуванні баштану, борна кислота допомагає зберегти цвітіння, менше квіток осипається і більше пустить зав’язь, а кавуни виростуть приблизно на 20% більше, ніж було б без цього добрива. Таке підживлення можна робити кілька разів за сезон – на початку бутонізації, на початку цвітіння і навіть під час початку дозрівання плодів.

Але дуже важливо розпорошити речовину по листку, як з верхньої, так і з нижньої сторони. Як бонус таким розчином ви зможете захистити рослину від проблем із захворюваннями та від шкідників.

Поділитися