Рубрики: Цікаве

Рослини-друзі і вороги на грядці: що з чим поруч можна та заборонено висаджувати. Збережіть, щоб не згубити

При плануванні посадки на своїй ділянці (особливо при посадці багаторічних рослин), треба врахувати не тільки властивості ґрунту, освітленість, вологість, а й сусідні рослини.

З одними культурами може бути повна сумісність, а з іншими вони можуть просто ворогувати. Плодові кущі та дерева вимагають масу корисних речовин із ґрунту, тому треба дуже уважно обирати їм сусідів.

Якщо зробити це неправильно, дерева та кущі можуть страждати від хвороб та несприятливих умов. Наприклад, для яблуні поганими сусідами будуть груша, вишня, калина, горобина, персик та картопля. Для вишні – абрикос, малина, яблуня та чорна смородина.

Поряд із червоною смородиною не можна садити малину та чорну смородину, а слива не буде в захваті від груші, малини та яблуні.

Багато квітів теж дуже погано ростуть одне біля одного, і така несприятлива посадка приведе до короткого, слабкого та нетривалого цвітіння.

Обов’язково врахуйте погані пари квітів при плануванні своєї клумби.

Наприклад, півонії просто пригнічують троянди, забираючи у них усі поживні речовини та вологу. Вони повинні перебувати на дистанції не менше півтора метра один від одного.

Городники назвали рослини, які не можна висаджувати поруч

Самі ж троянди можуть сильно пригнічувати айстри та братки. Також пам’ятайте, що якщо поруч з трояндами зростатиме калина, на квітах завжди буде дуже багато шкідників.

Троянди не терплять сусідства з гвоздикою та резедою – ці рослини конкуруватимуть за живильні елементи в ґрунті та будуть затінювати один одного.

Цибулинні квіти, такі як тюльпани, лілії та інші, не раджу висаджувати поряд один з одним, оскільки у них загальні захворювання, і нічого хорошого із такого сусідства не вийде. І не висаджуйте горошок поблизу з братками вічками, інакше цвітіння так і не дочекаєтесь!

Поділитися