Рубрики: Цікаве

Світлини мого аґрусу навіть фотобанки купують, такий здоровенний: роблю елементарну дію з потрійним ефектом

Харчову соду можна знайти на кухні кожної господині в нашій країні. А ще цей продукт неймовірно популярний серед городників. Сьогодні ми розповімо головні секрети використання цього засобу.

Сьогодні ми поділимося способами, за допомогою яких соду можна використовувати для посадок аґрусу. Справа в тому, що цей сипкий продукт має низку переваг перед хімічними препаратами. По-перше, сода – натуральна і не містить шкідливих речовин, по-друге, вона абсолютно безпечна для людини та навколишнього середовища.

По-третє, цей засіб має дуже недорогу вартість. Застосовувати соду для кущів аґрусу можна наступним чином:

1. Щоб позбутися грибкових захворювань, готуємо наступний розчин: 100 г гідрокарбонату натрію та 50 г натертого господарського мила розводимо у 10 літрах теплої води. Отриманою рідиною обприскуємо рослини 1 разів на тиждень.

2. Знижуємо кислотність ґрунту. Весною після обрізки кущів і оранки ґрунту, вносимо у неї соду з розрахунку 5 столових ложок на 1 кв. м ділянки. 3. Щоб зміцнити рослини та підвищити засвоюваність поживних елементів, робимо таке підживлення: 500г свіжих дріжджів розводимо у 5 літрах теплої води та додаємо 100 г харчової соди.

Чим підживити аґрус, щоб було багато ягід

Настоюємо склад протягом 24 годин у теплому місці, після чого доводимо його до об’єму в 10 літрів і поливаємо аґрус.

Також сода може бути корисною для боротьби з хворобами та шкідниками в аґрусі. Змішана з водою у відсотковому співвідношенні, вона може використовуватися як природний фунгіцид для боротьби з грибковими захворюваннями.

Розчин соди використовується і для обробки аґрусу від шкідників, таких як плодожерки, за допомогою води та невеликої кількості милового розчину. Важливо враховувати, що перед застосуванням будь-яких засобів на основі соди слід провести тест на невеликій ділянці.

Поділитися