Рубрики: Цікаве

Збираю по 18 великих бульб з куща: посадила картоплю по-хитрому – обходжуся без підгортання і прополювання

Всім дачникам цікаво отримувати врожай картоплі у 5-10 більше, тому в цій статті ми поділимося п'ятьма секретами для збільшення врожаю. Обов'язково спробуйте!

Отже, необхідно дотримуватись настуаних рекомендацій:

1. Потрібно витримати посадковий матеріал картоплі в часниковому розчині – 200 грамів товченого часнику на відро води.

Тримаємо картоплю в ньому протягом п’яти годин, що допоможе знезаразити бульби та збільшити врожайність.

2. Глибока посадка та маленька відстань між бульбами суттєво зменшують урожай. Висаджуйте картоплю на відстані 30-35 сантиметрів між лунками, і не дуже глибоко, і врожай буде значно більше.

3. При підгортанні ми зближуємо картоплю та заважаємо її стабільному зростанню.

В залежності від сорту картоплі потрібно прорідити кущ, залишивши кілька найрозвиненіших і міцних стебел – буквально 2-3 штуки.

Городники назвали хитрий спосіб посадки картоплі для рясного врожаю

4. Щоб отримати великі бульби треба через 2-3 тижні після цвітіння надломити стеблинки, що припинить подачу поживних речовин у стебло, і спрямує всі сили в бульби.

Спробуйте зробити все це з 10-20 кущами картоплі на вашій ділянці, і якщо результат вам сподобається, то наступного року зможете весь урожай виростити саме в такий спосіб.

А ще дуже цікаво, що поряд із картоплею набагато соковитішою і більшою росте білокачанна капуста, та й бульби картоплі теж зростають більше. Висадіть по периметру ділянки капусту, і збирайте великий урожай наприкінці сезону!

Як бачите наші рекомендації неймовірно прості. Втім, досвід городників протягом багатьох років доводить їй фанстастину ефективність. Тож неодмінно спробуйте та переконайтеся самі. Рясного вам врожаю!

Поділитися