Рубрики: Цікаве

Улюблена підкормка для редиски у травні: аби росла не “зла”, а смачна та вродила не дрібна, а величезна

На початку травня важливо вчасно внести правильну підкормку для редиски. Така проста маніпуляція допоможе виростити дійсно смачні плоди без особливих зусиль.

Порад, коли та чим підгодувати редиску, аби вона була соковитою та ніжною, існує багато. Втім, культура належить до таких, яким потрібно мінімум догляду, аби дати щедрий і смачний врожай. Розповідаємо про підкормку на початку травня та пояснюємо, чи потрібно вносити добрива взагалі.

Добриво для редиски у травні

Найчастіше добрива під редиску вносять під час підготовки ґрунту. Городники віддають перевагу калійно-фосфорним добривам – від сульфату калію або суперфосфату до мінеральних добрив, які купують у спеціалізованих магазинах. Органіку вносять тільки під попередників, адже сама редиска не любить натуральні підкормки – тоді вона виростає не соковита й велика, а дрібна та занадто гостра.

Експерти назвали найкраще добриво для редиски у травні – внесіть на початку місяця

Підгодовувати редиску потрібно в особливу фазу – коли на рослині з’являється від 4 до 6 листочків, але пізніше цього робити точно не потрібно. У такому разі добриво просто не встигне подіяти на ґрунт і принести користь рослині, яку ви підгодовуєте.

Крім того, надлишок мінеральних елементів у землі може позначитись негативно на розвитку коренеплодів. У момент появи 4-6 листків починається формування плодів. Вносити добрива рекомендують з огляду на те, що ви вносили раніше. Якщо ви заправляли ґрунт у повному обсязі, то додавати підкормки у травні не потрібно.

Експерти назвали найкраще добриво для редиски у травні – внесіть на початку місяця

А ось якщо бадилля погано розвивається, а листки дрібні, то найімовірніше не вистачає азоту. Ви можете та вам навіть потрібно внести під редиску калієву селітру. Також вносять азотні добрива у нітратній формі, а ще редиска любить цинк, бір, марганець і залізо.

Поділитися