Рубрики: Цікаве

Правильне формування огірків – запорука щедрого врожаю: як треба обрізати листя на кущах і про що пам’ятати?

Правильно виконаний процес формування кущів огірків може подарувати вам нереальні результати – такі смачні й красиві плоди не зможуть не порадувати городників.

Формування огірків – важка, але така важлива справа. Основним складником такого процесу є правильний алгоритм.

Як правильно обрізати огірки

Існує декілька видів листя на огіркових кущах, яке потрібно обов’язково видаляти. В одному випадку це важливо для правильного та раціонального розподілу живильних речовин і вітамінів, в іншому випадку – це потрібно, аби захистити рослину від хвороб і шкідників.

Втім, у будь-якому випадку правила видалення листя однакові – все хворе й пошкоджене потрібно прибрати, але не виривати, а обрізати. У такому разі ранки швидше загоюються. Залишайте пеньки, довжиною від 2 до 3 сантиметрів, а ось перед поливом і одразу після нього обрізати листя не варто.

Експерти розповіли, як правильно формувати огіркові кущі та для чого це потрібно

У процесі зростання огірків їхнє нижнє листя починає поступово вироблять власний ресурс, що призводить до швидкого висихання та жовтіння. Це – нормальний процес, а тому вам не варто його боятись. Таке листя потрібно одразу видалити, коли воно тільки-но почало змінювати свій колір.

Сенсу залишати його на місці немає, адже воно не дає плодів і не допомагає розвиватись. Разом із тим, рослина буде витрачати на нього сили, що призведе до гірших плодів. Аби харчування йшло у правильне русло, краще таке листя прибрати.

Експерти розповіли, як правильно формувати огіркові кущі та для чого це потрібно

У разі, якщо на кущах починає формуватись або вже формується суцільний пустоцвіт, вам потрібно прищепити верхню частину основного стебла разом із верхнім листям на цьому стеблі. Це допоможе стимулювати ріст бічних пагонів, з яких почнуть зав’язуватись плоди.

Поділитися