Рубрики: Цікаве

Багато хто й досі ллє у чайник воду, а я перейшла на огірковий розсіл: так і чай смачніший, і кава міцніша!

Такий неочікуваний кухонний лайфхак допоможе вам отримати ідеальний чай, каву та інші напої, які ви готуєте за допомогою чайника. Розповідаємо детально.

Ні, варити на розсолі чай чи каву точно не потрібно – в такому разі вам не вдасться отримати по-справжньому смачний напій. Ви можете використовувати огірковий розсіл для того, аби позбутись від накипу на чайнику та очистити його до ідеального стану.

Завдяки вмісту оцтової кислоти у розсолі, який залишається після домашньої консервації, така рідина може легко впоратись із забрудненнями, що залишились після активного використання чайника. Ви навіть не підозрюєте, але звична “лимонка” вам точно не потрібна.

Як очистити чайник від накипу

Для досвідчених господинь не секрет, що накип на чайнику може надавати воді, яку ви нагріваєте у ньому, неприємного смаку. Крім того, пити рідину, що контактувала з накипом, може бути небезпечно для вашого здоров’я. Саме тому від нього потрібно позбутись.

Експерти розповіли, як швидко та ефективно очистити від накипу чайник у домашніх умовах

Процес до неможливого простий. Вам потрібно просто налити розсіл з-під огірків у чайник і поставити його на вогонь. Доведіть розчин до кипіння та залиште його у чайнику до остигання до теплого стану. Після цього вилийте розсіл і добре промийте чайник із використанням мийного засобу. Краще промити чайник двічі, аби не залишилось присмаку розсолу.

Експерти розповіли, як швидко та ефективно очистити від накипу чайник у домашніх умовах

До слова, для такого лайфхаку підійде не лише огірковий розсіл, але й чарівна рідина з будь-якої домашньої консервації. Як вже було сказано вище, головний секрет у тому, що в розсолі міститься оцтова кислота, а будь-яка побутова кислота має здатність розчиняти накип, утворений жорсткою водопровідною водою.

Поділитися