Рубрики: Цікаве

А цього цибуля зовсім не любить: підкормки, які ми вперто вносимо, але рослині вони тільки роблять гірше

Звісно, городники хочуть тільки найкращого для своєї ділянки. Втім, не завжди старання обертаються позитивно – часом ми лише робимо гірше для свого врожаю.

Кожен городник вносить добрива на свою ділянку виключно з позитивними намірами й турботою про майбутній врожай. Втім, не всі підкормки однаково добре впливають на якість ґрунту та плоди, які ви отримаєте в результаті.

Яке добриво шкодить цибулі

Найпопулярніша категорія добрив, які насправді лише шкодять цибулі – органіка. Така культура відрізняється особливими вимогами до вмісту натуральних підкормок. Втім, вносити органічні добрива краще під попередників або заздалегідь, ще під час підготовки ґрунту – мінімум за місяць, а краще за декілька місяців до посадок. На гектар вистачить 30 тонн перегною або 40 тонн компосту.

Експерти розповіли про популярне добриво для цибулі, яке насправді робить рослині тільки гірше

Органіка у ґрунті повинна розкластись, а органічні речовини – стати мінеральними, щоб коренева система мала до них повний доступ. Під час внесення такої підкормки перед посадкою рослинам доступний азот в аміачній формі – вуглекислий газ. Це стимулює надмірне зростання пера на шкоду формування головок цибулі.

Кропива та дріжджі – ще один “ворог” цибулі. Коренеплоди не люблять підживлення настоєм кропиви, адже вони активно стимулюють ріст вегетативної маси, але на розвиток плодів взагалі ніяк не впливають.

Експерти розповіли про популярне добриво для цибулі, яке насправді робить рослині тільки гірше

Дріжджі відповідають за покращення стану ґрунту та належать до категорії ефективних мікроорганізмів. Вони здатні покращити структуру ділянки та переробити органіку. Вони самі потребують особливого живильного середовища та активно поглинають калій та інші корисні елементи. Внесені на бідному ґрунті дріжджі можуть ще більше його збіднити, а тому вносити їх потрібно лише після внесення мінеральних підживлень.

Поділитися
Опубліковано