Рубрики: Цікаве

Тепер не прошу чоловіка відкрутити тугу кришку і ножем не піддіваю: як за допомогою фізики відкрити банку?

Якщо ви ніколи не могли самостійно відкрити домашню консервацію, то цей простий лайфхак точно для вас. Тепер не доведеться просити чоловіка допомогти.

Немає сумнівів, що багато з нас стикались із такою проблемою, як дуже щільно закручена банка з консервацією. Як би ви не старались, відкрити таку місткість виявляється неможливим. Скільки не крути й не напружуйся, все марно. Розповідаємо про декілька способів, як вирішити таку побутову головоломку.

Як відкрити консервацію

Існує багато способів, як відкрити баночку з домашньою або магазинною консервацією, а у кожної господині існує власний секрет. Так, наприклад, багато хто використовує ніж, аби підчепити кришку. Втім, якщо використовувати ніж, існує ризик пошкодитись.

Ви можете залишити рану на руці, зіпсувати кришку для консервації або взагалі зіпсувати банку – випадково відколоти частинку скла, що зробить її непридатною для майбутнього використання. Такого не хочеться жодній господині.

Експерти розповіли, як можна просто та швидко самостійно відкрити домашню консервацію

Ще один цікавий і безпечний варіант – нагріти банку. В миску потрібно набрати стільки гарячої води, аби вона покрила кришку. Опустіть у місткість із рідиною банку, вниз дном. Залиште на хвилину. За цей час кришка трішки розшириться та ослабне, вже не буде такою щільною.

Тепер ви можете самостійно відкрити кришку. Завдяки фізичному розширенню кришки, під неї потрапило трішки повітря, що прибрало вакуум у консервації. Такий спосіб дозволить максимально швидко та просто відкрити банку без допомоги інших.

Експерти розповіли, як можна просто та швидко самостійно відкрити домашню консервацію

Крім того, ви можете скористатись іншим популярним лайфхаком. Аби кришка легко відкрилась, в банку потрібно пустити повітря й позбутись від вакууму. Якщо вам не шкода кришку для консервації, ви можете просто зробити в ній отвір за допомогою ножа. Після цього кришка відкрутиться максимально просто.

Поділитися