Підкормлюю дерева цим золотим напоєм: збираємо кожного року по 50 кг з яблуні. Перевірено роками

Підгодовуємо дерево картопляним лушпинням. І хоч, на перший погляд це добриво здається простим, але його ефективність завжди на висоті. Чим корисне лушпиння?

Картопляне лушпиння виступає не лише ефективним, а й універсальним добривом. Воно підходить не тільки для яблунь та інших плодових дерев, але ще й для овочевих та квіткових культур. Зокрема, на це добрива добре реагують помідори, картопля, перець, баклажани.

Лушпиння позитивно впливає не тільки на рослини, але і на ґрунт, роблячи її більш пухким та родючим. Висока ефективність підживлення спричинена наявністю в сировині крохмалю, жирів, глюкози, які позитивно впливають на культури.

Це добриво зазвичай вноситься навесні. Картопляне лушпиння можна закладати в ґрунт під кроною дерева при перекопуванні або використовувати у вигляді розчину. Щоб лушпиння картоплі несло рослинам лише користь, а не шкоду, потрібно ретельно підійти до підготовки сировини. Інакше Ви ризикуєте, що занесете якусь хворобу, наприклад, фітофтору.

Підживлюємо фруктові ефективно: поради садівників
Підживлюємо фруктові ефективно: поради садівників

Як зробити підживлення?

Як правильно приготувати підживлення? Отже, картопляне лушпиння бажано заздалегідь заготовити. Найкраще його просушити. Попередньо сировину потрібно добре промити водою. Сушити їх в холодну пору року можна, наприклад, на гарячій батареї. Можна помістити їх у духовку. Оптимальна температура приблизно 100 градусів.

Після просушування сировину перекручуються на блендері або електричній м’ясорубці. Після чого лушпиння поміщається на зберігання в картонний ящик або полотняний мішок. Якщо сушити очищення навесні або влітку? Розкладіть його на тканину або газету на свіжому повітрі. Цей варіант просушування займає приблизно 8-12 днів.

Щоб приготувати живильну рідину, внесіть у 10 л ємність із гарячою водою приблизно 0,5 кг подрібненої сировини. Перемішайте розчин. Дайте йому постояти приблизно добу. Поливати під кроною дерева. При правильному застосуванні таке підживлення позитивно позначається на здоров’ї та рівні плодоношення яблунь, томатів, полуниць, інших культур. Гарного врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини