Я дістаю це з кухонної шафи і мию вікна: без жодної краплі “покупних” засобів. Блищать шибки, блищать рами

Щоб шибки стали знову прозорими, щоб без покупних засобів, щоб були білі рами – наші  прості методи. Якщо рами пожовтіли, їх відмінно відтирає паста з краплинної зубної пасти.

Метод №1

Для скла. Сода. Просто сода. Для жирних, забруднених, із плямами. Не чиста сода – її легкий розчин: на 1 л – 1 ч. л. соди + мильний розчин. Важливо: мило – просте господарське. Стружка мила розводиться до пінної маси. Якщо вікна помірно забруднені – використовуємо просто мильний розчин (це перший крок). Якщо забруднення сильні, а мило не справляється – миємо скло розчином соди. Можна залишити розчин на склі на 10-15 хвилин. А розводи? Так, содовий розчин може давати розводи. Але ви його змиєте – а заразом і надасте вікнам блиск. До речі, це ідеальний метод порятунку від розводів. До речі. Не варто терти содою рами: як би чогось не вийшло, можна і пошкодити покриття.

Метод №2

Холодна вода, оцет. Перше та важливе: обполіскуємо вікна холодною водою. Не гарячою, не теплою. Помірні забруднення змиє просто холодна вода. Як ми миємо скляні банки з-під молока? Так, холодною водою. А гаряча – вона “розтоплює” жир, який ми змиваємо миючим засобом.

Просто взяти тканину бавовняну або без ворсу, або серветку з мікрофібри. Для очищення та блиску. Розчин оцту (на 1 л 1 ст. л. 6-9% оцту). Вода холодна. Промиваємо вікна розчином, потім знову тканиною без ворсу або будь-якою покупною “спеціальною” серветкою. Вікна блищать так, наче їх немає. До речі. А протирати вікна можна прабабусиним способом: газета. Просто зім’ята газета.

Експерти назвали універсальний засіб, який гарно очищає вікна
Експерти назвали універсальний засіб, який гарно очищає вікна

Метод №3

Крохмаль. Є старий метод – натирати скло розрізаною картоплею. Навіщо – якщо від картоплі нам потрібен крохмаль. Дрібку крохмалю (чайну ложку) розвести до кашки водою, протерти скло. Змити холодною водою, обполоснути оцтом.

Метод №4

Для найзабрудненіших вікон. Якщо не працює мильний розчин – нехай буде нашатир. Він і жиру позбавить, з розводами вміє боротися. На 1 л – кілька крапель нашатирного спирту. Але не надто багато, не половину пляшечки на 1 л: це ж аміак, їдке середовище, він може потрапити на рами, що небажано. Та й дихати його парами не надто корисно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини