З “бетону” в чорнозем: ось яку цілющу суміш я розкидаю по городу в травні. Урожай пре як на дріжджах

Перекопування городу для всіх дачників — не найбільш приємне завдання. Та як можна полегшити собі цю працемістку задачу? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас рецепт.

Навіть найстаранніший городник може зіштовхнутися з проблемою щільного ґрунту, що після поливу перетворюється на тверду кірку, а після зимових морозів стає схожим на асфальт. Однак, не варто впадати у відчай! Є спосіб перетворити цей “бетон” у родючий чорнозем. Вже в травні слід вносити спеціальну суміш для покращення ґрунту, і яка дозволить отримати врожай, що дійсно пре як на дріжджах.

На перший погляд, може здатися, що для досягнення пухкої структури ґрунту достатньо додати піску, доломітового борошна та органіки. Але насправді це лише частина рішення. Для досягнення оптимального результату необхідно застосовувати комплексний підхід.

Пісок – початок змін

Чим корисний пісок для городу
Експерти розповіли, як швидко розпушити землю під посадку

Пісок дійсно допомагає покращити дренаж ваших грядок, але він не може вирішити проблему ущільнення самостійно. Після поливу на поверхні ґрунту все одно буде утворюватися кірка, яка перешкоджає доступу повітря до коренів рослин. Тому важливо доповнювати пісок іншими розпушувачами.

Альтернативні розпушувачі легко знайти на найближчому базарі.

Зверніть увагу першочергово на перліт. Це легкий природний матеріал, що утримує вологу та поліпшує аерацію землі. Він сприяє збереженню необхідного балансу вологи для росту рослин.

Другим шаром слід розпорошувати вермікуліт. Це – також чудовий розпушувач, який утримує воду та поживні речовини, поступово віддаючи їх рослинам, що забезпечує рівномірне зволоження.

Вермикуліт
Експерти розповіли, як швидко розпушити землю під посадку

Керамзит – використовується для покращення структури ґрунту. Він добре вбирає вологу і поступово віддає її рослинам, що сприяє стабільному зволоженню.

Органіка є ключовим елементом для створення родючого городу Важливо використовувати все, що доступне на вашій дачі.

Звісно, перше, що спадає на думку — це гній. Немає сумнівів, що це справжнє джерело поживних речовин, яке значно покращує структуру ґрунту та його родючість.

Компост, тирса — все це також стане дуже помічним, збереже вологу та покращить аерацію.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини