Даю по 0,5 л під моркву і солодкий ніби мармелад врожай пре, як на дріжджах все літо: спробуйте зараз

Не обов'язково витрачати кошти в агромагазині на всілякі добрива, якщо існують перевірені багатьма поколіннями народні методи. Розповідаємо, чим підживити моркву, щоб отримати рясний врожай.

Багато дачників задаються питанням, чи можна  підгодовувати моркву золою, і якщо так, то коли це потрібно робити. Відповідь однозначна – не тільки можна, але й потрібно! Зольний настій допоможе забезпечити моркву калієм, магнієм, натрієм та іншими компонентами, і все це дозволить захиститись від шкідників, наростити зелену масу та зробити плоди великими та солодкими.

А ще таке підживлення зробить ґрунт більш родючим, тоді як на сухому ґрунті хорошу моркву не виростиш. Таке мінеральне підживлення допоможе  повністю захиститися від шкідників,   якщо обробляти нею рослини кожні 10 днів між рядами, але по рослині сильно “проходитись” не варто.

Рекомендується вносити зольний розчин не  більше двох разів за сезон – першу підгодівлю робимо, коли морква тільки почала пробиватися  на поверхню, а другу – наприкінці червня, щоб плоди виросли здоровими та сильними.

Чим підготувати моркву в червні
Чим підготувати моркву в червні

Беремо  200 грамів деревної золи, змішуємо з трьома літрами води та кип’ятимо. Потім потрібно настоювати розчин протягом декількох годин, остудити, процідити та додати відро чистої води.

Таке підживлення вносимо по 0,5 літра  під кожну рослину, морква буде великою і цукристою, без шкідників. Спробуйте і ефект вас просто вразить!

Моркву необхідно регулярно поливати, особливо в періоди посухи, щоб забезпечити рівномірне зростання коренеплодів. Для захисту від шкідників і хвороб важливо проводити проріджування та прополку рослин. Щоб отримати солодку і соковиту моркву, рекомендується удобрювати ґрунт органічними добривами на етапі підготовки грядок.

Популярне

Подібні новини