Більше ніколи не чиститиму чайник лимонною кислотою: знайшла відразу 3 способи. Виходить краще та дешевше

Будь-яка вода містить у своєму складі солі магнію, алюмінію, заліза та кальцію. У процесі кип'ятіння вони випадають у твердий осад, який лягає на стінки чайника у вигляді накипу.

Чайник дуже швидко обростає товстим шаром цього самого накипу. Періодично господині чистять чайник за допомогою лимонної кислоти. Це найпростіший спосіб. Він підходить як для електричного приладу, так і звичайного. У чайник засипаємо лимонну кислоту. Беремо із розрахунку 1 ч. л. на літр води. Якщо наліт дуже сильний, можна збільшити обсяг лимонки.

Вода має покривати весь наліт. Доводимо воду до кипіння. При незначному нальоті цього цілком достатньо. Але при щільному нальоті завтовшки кілька міліметрів можливо доведеться попрацювати щіткою. За необхідності процедуру повторюємо. Останнім часом лимонна кислота аж надто подорожчала. Доводиться шукати альтернативних засобів.

Звичайно, добре з поставленим завданням справляються і магазинні антинакипіни. Ось тільки якщо ви прочитаєте їх склад, то зрозумієте, що це все ті ж кислоти та луги, які стоять у вашій кухонній шафі. Тож чи варто витрачатися на те, що вже давно куплено? Поділимось з вами трьома засобами, які можуть замінити антинакипіни і лимонну кислоту.

Варіант №1

Коли під рукою немає лимонної кислоти, беріть оцтову. Нехай вас не бентежить запах. Він дуже швидко вивітрюється, до того ж цей метод має подвійну користь. Пари оцту чудово борються з різними сторонніми ароматами. Тому рекомендуємо проводити таке чищення після приготування обіду, коли вся кухня сповнена різних ароматів від смаження та варіння. У чайник наливаємо оцет. 100 мл буде достатньо. Даємо постояти у такому вигляді хвилин п’ять.

Тепер додаємо дві склянки води (500 мл) та доводимо воду до кипіння. Оцінюємо результат. Якщо наліт ще не весь відійшов, закип’ятіть воду ще раз. Дайте воді повністю охолонути і лише після цього вилийте її з чайника. Промийте чайник чистою водою, змивши залишки накипу. Перед використанням обов’язково прокип’ятіть у ньому чисту воду.

Варіант №2

Ще один інгредієнт, який є у шафі кожної господині – харчова сода. Тут свій алгоритм дій і важливо робити все правильно. Заливаємо повний чайник водою та кип’ятимо його. Тільки після цього засипаємо у чайник харчову соду. Кладемо з розрахунку 1 ст. ложка соди на півлітра води. Але врахуйте специфіку соди.

При попаданні в окріп вона починає реагувати, так само як при зіткненні з кислотою. Тому додайте не всю соду відразу, а поступово. Перемішали соду, закрили чайник і залишили до ранку. Охолоджену воду з содою виливаємо, промиваємо чайник. За потреби цю процедуру можна повторити ще раз.

Домогосподині назвали універсальний засіб, який очищає чайник
Домогосподині назвали універсальний засіб, який очищає чайник

Варіант №3

Підійде абсолютно будь-яке газування. Можна навіть купити найдешевшу мінеральну воду. У води склад приблизно однаковий. Краще брати без барвників. Заливаємо воду в чайник і кип’ятимо. На виході отримуємо чудово очищений чайник.

Популярне

Подібні новини