Смородина стає розміром з горіх після цієї кисільної підкормки: головне – правильно змішати. Дармовий рецепт

Щоб зібрати добрий урожай смородини, потрібно правильно її підгодувати – для цього досвідчені дачники радять використати звичайну деревну золу та крохмаль.

Це дуже дешеве і водночас дуже ефективне підживлення. Крохмаль потрібно використовувати 2 рази за сезон – один раз перед цвітінням, а другий у період наливання ягід.

Здоровий кущ за сезон дасть як мінімум 20 сантиметрів приросту пагонів, і від сили цього зростання буде безпосередньо залежати число та розмір ягід. Завдання власника ділянки – дати кущам смородини якісне підживлення та надійно захистити його від попелиці.

Комбінація крохмалю та золи гарантує приплив енергії для куща та зростання гілок, а ягоди будуть дуже солодкими та великими в результаті такого добрива.

Рецепт добрива з крохмалю дуже простий. Беремо 200-300 грамів простого картопляного крохмалю, розводимо його на три літри води, кип’ятимо на повільному вогні, і готовий кисіль розбавляємо у 10 літрах води. Це просте, ефективне та безпечне добриво, яким потрібно рясно пролити під кущ, після чого полити по листку.

Чим підживити смородину для щедрого врожаю
Чим підживити смородину для щедрого врожаю

На один кущик смородини знадобиться близько 2-3 літрів такого кисільного добрива. Крохмаль допомагає зав’язувати безліч корисних ягід, покращує їх смакові якості. А коли плоди вже почнуть дозрівати, для смородини рекомендується зробити зольний розчин, який містить дуже багато калію, фосфор та магній. Всі ці речовини містяться у золі у великих кількостях, тому підживлення сильно вплине на врожайність.

Для підгодівлі підійде попіл від перегорання листяних дерев, а ось хвою краще не використовувати. Для приготування беремо три літрові банки золи, заливаємо 10 літрами води, перемішуємо, закриваємо кришкою і настоюємо протягом двох днів. Так ми зможемо приготувати концентрат, який потрібно розмішати із чистою водою у пропорції один до десяти.

На кожен кущ смородини потрібно вилити по 2-3 відра, і після цього ягода буде рости крупніше, смачніше та здоровіше. Після збирання врожаю кущ теж дуже корисно поливати золою. Так рослина зможе закласти базу для гарного врожаю в майбутньому році.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини