У мене тепер екзотика в будинку: як виростити декоративну пальму в закритому приміщенні. Поради

Хоча пальми найчастіше ростуть на відкритому повітрі, у горщиках можна вирощувати певні їх різновиди. Догляд та кількість поживних речовин у ґрунті впливають на їх стан.

Якщо ви вирішите виростити пальму в приміщенні, то повинні пам’ятати, що на відміну від тих дерев, які розвиваються на вулиці, рослини в горщиках повністю залежать від вас у всьому.  Після успішного вирощування кімнатної пальми вона надаватиме тропічний вигляд вашому будинку, навіть у розпал зими.

Що робити?

Слід посадити пальму в ґрунт, який добре зволожений. Хороший ґрунт для вирощування таких рослин – суміш торфу та перліту. У горщику має бути отвір у нижній частині, який дозволить зливатись зайвій воді. Поставте пальму біля вікна, де вона отримуватиме багато сонячного світла. Тримайте рослину в горщику, в якому вона продавалася, протягом двох років, оскільки часто до дворічного віку цієї ємності буває достатньо для успішного росту рослини.

Доглядайте свою пальму, щоб вона могла отримувати достатньо поживних речовин. Придбайте добрива, спеціально призначені для пальм, і змішайте його з ґрунтом. Використовуйте цей засіб кожні шість-вісім тижнів протягом періоду цвітіння і припиняйте додавати добрива пізньої осені. Коли пальма почне новий цикл зростання навесні, знову вносите в ґрунт засоби для збагачення ґрунту.

Поливайте свою пальму щотижня. Не дозволяйте ґрунту висихати. Якщо вона під час поливу сира, то не варто додавати води. Кожну пару тижнів протирайте рослину вологою ганчіркою, щоб видалити пил із листя. У вуличних умовах це дощ.

Повітря та зростання пальми

Помістіть пальму в ту зону будинку, в якій не дуже сухе повітря. Потрібно уникати використання кондиціонерів. Взимку потрібно поставити пальму в місці, віддаленому від опалювальних приладів, камінів або інших особливо теплих та сухих ділянок у будинку. Помістіть каструлю з камінням поряд із рослиною, налийте воду в неї, щоб у повітрі збільшився відсоток вологи.

Контролюйте зростання пальми раз на рік. Якщо горщик вже буде надто маленький, доведеться його пересаджувати. Після досягнення 2-річного віку доведеться пересаджувати рослину кожні кілька років. Для цього знадобляться ґрунт, добриво, лійка, горщик із дренажною системою, контейнер, вода.

Садівники назвали найдієвіші методи по догляду за домашніми пальмами
Садівники назвали найдієвіші методи по догляду за домашніми пальмами

Тримати вдома пальму проблематично, якщо у вас немає кімнат, де максимальне сонячне освітлення. Тому перед тим, як купувати собі пальму, переконайтеся, що ваша квартира чи будинок ідеально підходить для неї. Крім того, почитайте про характеристики тієї рослини, яка вам сподобалася. Зіставте максимальну висоту пальми з вашими стелями: чи зможе вона вільно рости? Такою, як вулична, вона не стане, але буде непогано, якщо вона матиме хоча б 2 метри до стелі. Загалом пальма – досить невибаглива рослина. Головне – удобрювати її, поливати та забезпечити сонячним світлом. Якщо вам подобається екзотика – сміливо купуйте.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини