Щороку удобрюю полуницю у червні та насолоджуюся врожаєм: помилки, які можуть позбавити солодких ягід

У червні наша полуниця наливається соком і починає заспівати. Вже можна зривати перші ягоди, але якщо ви хочете, щоб плодоношення тривало, а не закінчилося швидко, обов'язково підгодуйте кущі.

Тільки не надумайте підгодувати гноєм, як це люблять робити більшість новачків. Азот полуниці у червні в такій кількості не потрібний, а потрібне щось інше.

Найкрутіші підживлення полуниці в червні

Бор. Саме бор надає ягодам ту саму насолоду, яку ми так любимо у полуниці. Бором не варто зловживати. Цим елементом підгодовують полуницю всього 2 рази за сезон, цього цілком достатньо, щоб ягоди вродили солодкими та соковитими. На 10 л води додають 1 столову ложку борної кислоти та ретельно розмішують. Поливають цим розчином полуницю по 1 склянці на кущ.

До речі, перший раз полуницю підгодовують бором під час початку цвітіння. Бор стимулює утворення безлічі квіток. Дріжджові грибки покращують ґрунт, роблять його структуру більш пухкою. Через це ягоди ростуть великими та солодкими. На 5 л води беремо 1 столову ложку сухих дріжджів. Розмішуємо і залишаємо настоювати 2 доби. Потім проціджуємо масу, що перебродила і розбавляю водою 1:10. Поливаємо під кожен кущ по 1-2 склянки дріжджового настою.

Монофосфат калію. Його гідність у тому, що в ньому містяться два супер важливі елементи для полуниці, що дозріває: калій і фосфор. Вони підвищують стійкість полуниці до зараження грибками, а також допомагають визрівати ягодам. На 10 л води беремо 1 столову ложку монофосфату калію та поливаємо під кожен кущ по 1 л розчину.

Порада городників: як підживити полуницю, що не зріє і погано росте
Порада городників: як підживити полуницю, що не зріє і погано росте

А тепер розповімо про типові помилки новачків, які не дозволяють отримати великі ягоди вже в перший сезон посадки. Постійно удобрювати полуницю азотом. Дачники дуже люблять натуральні добрива і регулярно напихають городні культури гноєм, вважаючи, що він принесе лише користь. Насправді азот потрібен полуниці лише навесні, щоб вона наростила зелену масу.

На жаль, якщо не обірвати квітки у молодняку, то звичайно, ягоди виростуть, проте кущі не сформують потужну кореневу систему і їм буде важко зимувати. Просто запам’ятайте правило – квіти першого року обриваємо, щоб кущі наростили хорошу кореневу масу і в майбутньому порадували.

Популярне

Подібні новини