Мої лілії обожнюють цей натурпродукт: і підживлення хороше, і захист від шкідників. Квіти подякують вам

Складного догляду сортові лілії не вимагають. Посадка в хорошу землю, правильна глибина, полив без перебору, прополювання, розпушування за необхідності.

Лілії – це багаторічні трав’янисті рослини. Вони відомі своєю красою та вишуканістю, часто використовуються в декоративному садівництві та флористиці. Лілії мають багату символіку в різних культурах:

  • Чистота і невинність: В християнстві біла лілія асоціюється з Дівою Марією.
  • Королівська велич: У багатьох культурах лілія символізує царственість і благородство.
  • Родючість і материнство: У деяких культурах лілії асоціюються з родючістю і материнством.

Є одна річ, яку лілії просто обожнюють – зола. Зола для цих цибулинних – і підживлення хороше, і своєрідний захист від шкідників! Особливо дієва зола із соняшника.

Зола із соняшника

Це натурпродукт, отриманий від спалювання лушпиння та стовбурів рослини. Багато культур чудово відгукуються на внесення такої золи в ґрунт. Тричі за сезон проводимо зольне підживлення-обробку лілій. У грядку при посадці додаємо, змішуючи із ґрунтом. Через місяць, поки квіти невеликі та ніжні, робимо друге підживлення. Накриваємо підходящою банкою кожну лілію і розсипаємо навколо три жменьки золи. Просто та швидко.

Зола дасть харчування для подальшого зростання зеленої маси та для закладки більших та здорових квітконосів. Вона містить цілий комплекс необхідних та корисних рослині речовин. Коли лілії підросли та бутончики з’явилися, можна обробити втретє. Якщо на цьому етапі помічаємо пошкодження листя, можливо лілію їдять шкідники. Золою опудрюємо повністю рослину. Ворогам квітки таке не подобається.

Обробку, звичайно, потрібно проводити в суху, безвітряну погоду. Бажано вранці чи ввечері. Це відлякує шкідників та дає додаткове харчування, коли потрапляє у землю з дощами та поливом. За таку турботу лілії неодмінно скоро віддячать яскравим, чудовим та дружнім цвітінням!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини