Розвела це самородне добриво 1:5, і налила по 1 літру під кожен кущ томатів: врожайність зросла в рази

Існує неймовірна кількість ефективних і натуральних підживлень для томатів. Сьогодні розповімо про одне з них. Готується дуже швидко і просто, а результать вразить.

Дріжджі – це дрібні одноклітинні гриби, які багаті на білки, мінеральні речовини, органічне залізо та мікроелементи. Вміст білків у дріжджах сягає 65%, а більше 10% маси складають незамінні амінокислоти. Ці речовини дуже добре впливають на рослини, зокрема на томати.

Дріжджові підживлення підвищують активність мікроорганізмів у ґрунті, активують переробку органіки з виділенням фосфору та азоту, а також стимулюють розвиток кореневої системи рослин. Коли дріжджі потрапляють у ґрунт, вони взаємодіють з місцевими мікроорганізмами. Цей процес вивільняє багато поживних елементів, які починають легко засвоюватися томатами. Азот і фосфор, два основних елементи, необхідні для розвитку томатів, активно виділяються в результаті діяльності мікроорганізмів.

Внесення дріжджових підживлень потрібно обов’язково комбінувати з добривом золою. Це допоможе збільшити вміст кальцію та калію в ґрунті, кількість яких різко скорочується при контакті ґрунту з активними дріжджовими грибками. Проте небажано миттєво поєднувати дріжджі з іншою органікою, наприклад, з компостом, коров’яком або перегноєм, щоб не звести до мінімуму вплив корисних речовин.

Городники розповіли про дієве підживлення для помідорів
Городники розповіли про дієве підживлення для помідорів

Дріжджові підживлення актуальні як на стадії вирощування розсади, так і на етапах цвітіння, формування зав’язей та визрівання томатів. Однак бажаний результат досягається тільки за умови, що ґрунт достатньо прогрітий, оскільки при температурі нижче 15 градусів гриби не активні. Дріжджі мають ще одну унікальну властивість: при розчиненні у воді вони виділяють речовини, які значно посилюють процес зростання коріння. Це також позитивно впливає на зростання та розвиток томатів.

Щоб здійснити підживлення помідорів дріжджами, необхідно приготувати робочий розчин. Візьміть 10 грамів сухих дріжджів, дві столові ложки цукру, залийте їх склянкою теплої води (не гарячої) і настоюйте у теплому місці до бродіння. Потім розбавте настій у 10 літрах теплої води з додаванням двох склянок золи. Для підгодівлі отриманий настій застосовуйте у співвідношенні 1 до 5, під кожний кущ виливайте 1 літр розчину. Бажано, щоб ґрунт при цьому був злегка вологим.

Результат такого підживлення буде помітний вже за кілька днів: листя стане гладким, блискучим та здоровим на вигляд, рослини швидко набиратимуть сили і нарощуватимуть зелену масу, а незабаром з’являться і плоди. За сезон достатньо провести два підживлення.

Дріжджі є цінною речовиною для підживлення томатів, оскільки сприяють активному зростанню надземної частини рослин, нарощуванню кореневої системи, покращенню складу ґрунту, збільшенню кількості зав’язей і плодів, а також підвищенню стійкості до несприятливих погодних умов і основних захворювань, зокрема до фітофторозу.

Тепер ви знаєте, як підгодувати помідори без застосування хімії. Будь-який досвід приходить з практикою, тому експериментуйте, і ви обов’язково досягнете позитивних результатів. Бажаю вам гарного врожаю помідорів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини