Що вже зробити з полуницею, щоб наступного року отримати вражаючий врожай: золоті поради моєї бабусі

Якщо хочете зібрати багато полуниць наступного року, потрібно ретельно доглядати за кущами. Насамперед, варто знати: якщо вашим кущам уже більше чотирьох років, необхідно викопати грядку.

Старі кущі потрібно видалити, а ділянку перекопати. Потім на цьому вільному місці слід висадити зелень або сидерати наприкінці вересня, краще всього в серпні, і поруч висадити полуницю.

Щоб рослини не вимерзли, вони повинні встигнути наростити зелену масу протягом осені. Для цього обов’язково потрібно обрізати старе листя та вусики, щоб кущі могли інтенсивно розмножуватися.

Полуницю варто обробити спеціальними препаратами під назвою Інтравір чи Карбофос, які захистять оголені кущики від шкідників та захворювань. Обробку слід робити шляхом обприскування.

Садівники розповіли, що потрібно зробити з полуницею в липні
Садівники розповіли, що потрібно зробити з полуницею в липні

Також можна обробити полуницю тривідсотковим розчином мідного купоросу для захисту від шкідників та хвороб. Після цього необхідно подбати про підживлення. Добрива з хлором використовувати не рекомендується, оскільки вони можуть нашкодити рослині та зробити плоди токсичними. Полуниця погано переносить цей мікроелемент.

Рекомендується використовувати добрива з азотом, такі як настій коров’яку або курячого посліду, аміачна селітра або простий трав’яний настій із бур’янів. Підживлювати слід по одному літру на кожен кущ, розбавляючи концентрат із чистою водою у пропорції один до десяти. Також варто внести по одній чайній ложці суперфосфату під кожен кущ. Цей мінеральний комплекс зміцнить імунітет полуниці, і рослина легко перезимує.

Такі прості заходи допоможуть отримати великий та смачний урожай полуниць наступного року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини