Цей потужний “природний коктейль” в липні змусить ваші помідори рости навіть на Марсі: хімію не купляю

У період формування плодів на кущах томатів експерти рекомендують використовувати лише фосфорно-калійні підживлення. Азот рослинам на цьому етапі вже не потрібен.

Для серпневого підживлення відмінно підійде комбінація суперфосфату з гуматом калію або деревною золою.

Для приготування поживного розчину слід розвести у відрі гарячої води 2 столові ложки суперфосфату та додати 2 ложки гумату калію. Ретельно розмішавши, цим розчином поливають кожен кущ, витрачаючи по 2 літри на рослину. Додатково можна розсипати під кущами деревну золу.

Якщо в липні та серпні листя на томатах скручується вгору човником, на зелених плодах з’являються чорні плями на верхівці, або рослина страждає від вершинної гнилі, це свідчить про дефіцит кальцію. У такому випадку томати потребують підживлення кальцієвою селітрою. Розчин готують з розрахунку дві столові ложки на відро води, витрачаючи його на 3-4 кущі.

Експерти розповіли, чим підживити томати в липні для врожаю
Експерти розповіли, чим підживити томати в липні для врожаю

Для комплексного підживлення рослин не лише в зоні коріння, але й через листя, можна застосовувати обприскування. Корисними складами для такої обробки є борна кислота, йод із молочною сироваткою, витяжка з деревної золи, дріжджові підживлення, а також витяжка з кропиви чи свіже молоко.

Важливо пам’ятати, що наприкінці липня – на початку серпня не рекомендується використовувати гній, оскільки це азотне підживлення може негативно вплинути на врожай. Обприскування томатів по листу слід проводити лише за відсутності прямих сонячних променів, щоб уникнути опіків рослин.

Дотримуючись цих порад, городники зможуть забезпечити свої томати необхідними поживними речовинами та отримати багатий урожай смачних і здорових плодів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини