Сиплю це “сіре золото” під томати в липні-серпні і маю солодкі та м’ясисті плоди з року в рік: просто клас

Соковиті, м'ясисті та солодкі помідори – мрія кожного городника. Для досягнення цієї мети необхідно підтримувати правильне співвідношення цукрів і кислот у складі плода.

Наприклад, надто сухе літо або, навпаки, рясні літні дощі можуть зробити помідори надто кислими. Впоратися з цією ситуацією можна за допомогою правильних добрив, які необхідно вносити своєчасно.

Хімічні підживлення одразу відкидаються, адже природні методи завжди кращі. Серед усіх органічних добрив найкращим для томатів вважається деревна зола. Вона містить кальцій, калій, магній та фосфор, які дуже потрібні рослині у фазі цвітіння та дозрівання.

Щоб зробити відмінне підживлення із золи для солодощі томатів, необхідно залити пару склянок золи п’ятьма літрами окропу, настояти протягом кількох днів. Таким розчином поливають помідорні кущі, починаючи з фази цвітіння до закінчення плодоношення з перервами у 14 днів.

Експерти розповіли, чим підживити томати для отримання солодких і м'ясистих плодів
Експерти розповіли, чим підживити томати для отримання солодких і м’ясистих плодів

Азотні добрива не рекомендуються після початку формування зав’язей, оскільки вони не стимулюватимуть розвиток плодів, а спрямовуватимуть всю енергію рослини на зростання листя, пагонів та стебла. Проте зелений настій можна використовувати до фази цвітіння.

Для цього подрібнюють кульбаби або кропиву, заливають водою і залишають на 10 днів, періодично помішуючи. Готовий настій без піни розбавляють чистою водою у співвідношенні один до п’яти і удобрюють томати по півлітра на кущ з інтервалом три тижні.

Забезпечення томатів правильними підживленнями допоможе досягти ідеального смаку і якості плодів, що стане нагородою для кожного старанного городника.

Популярне

Подібні новини