Хімію залиште для сусідів: запобігти фітофторозу можна способом з дачного журналу 90-х. Томати аж буяють

Фітофтора на помідорах — поширене явище, з яким стикався у житті хоча б один дачник. Як зробити профілактику появі цієї недружньої нахлібниці — розповідаємо у матеріалі.

Фітофтора — це грибкова хвороба, яка є справжньою загрозою для томатів. Вона спричиняється патогеном Phytophthora infestans, який вражає листя, стебла і плоди рослини. Від появи цієї недуги страждає весь урожай, оскільки захворювання може швидко поширюватися, особливо за сприятливих для нього умов: високої вологості та помірних температур. Хвороба проявляється у вигляді темних плям на зеленій масі, що згодом призводить до загнивання плодів. Фітофтора може знищити весь врожай, якщо вчасно не вжити заходів.

Поширені міфи про фітофтору
Городник розповів, як за 1 раз вивести фітофтору з томатів без витрат

Щоб запобігти появі цьому неприємному процесу, скористайтеся народним методом з мідяним дротом  або розігніть канцелярську скріпку, головне, щоб вона була мідна. Нам знадобиться це все порізати на невеликі шматочки, близько 3-4 см довжиною. Тепер шукаємо де на кущі розташований перший справжній листочок і дуже легенько вводимо такий собі імплант.

Городник розповів, як за 1 раз вивести фітофтору з томатів без витрат

Якщо стебло починає активно виділяти сік — одразу присипаємо ранку товченим активованим вугіллям, аби запобігти потраплянню бактерій. Також це допоможе швидше рослині загоїти стебло.

Десь за тиждень все заросте і почне відбуватися справжня магія. Сік, що циркулює стеблом, буде проходити крізь мідний шматочок і насичуватися йонами металу. Це створює несприятливі умови для розвитку грибка, оскільки мідь є природним антисептиком.

Головне робити все максимально чітко та швидко. Якщо ви наробите проколів вище першого справжнього листочка — то є ймовірність занапастити рослину. Також, слід уважно дивитися, як кущ реагує на прикріплення імпланта.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини