Краще та корисніше, ніж магазинні цукерки з ГМО: рецепт смачних та солодких цукатів з моркви за 10 хвилин

В супермаркетах продається велика кількість цукерок, але найкращі – це ті, які ми готуємо вдома власними руками. Кондитери розповіли, як приготувати домашні цукати з моркви.

Цукати з моркви — смачний і корисний десерт, який можна легко приготувати вдома. Для цього вам знадобляться прості інгредієнти та трохи терпіння. Ось як це зробити:

  • 500 г моркви;
  • 300 г цукру;
  • 250 мл води;
  • сік одного лимона;
  • дрібка ваніліну або ванільного цукру (за бажанням).

Процес приготування починається з підготовки моркви. Моркву слід ретельно вимити, очистити від шкірки і нарізати тонкими смужками або кружечками. Потім моркву бланшують у киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого відкидають на друшляк і одразу опускають в холодну воду, щоб зупинити процес приготування.

Рецепт смачних цукатів з моркви
Рецепт смачних цукатів з моркви

Наступним кроком є приготування сиропу. Для цього в каструлі змішайте цукор і воду, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Додайте до сиропу лимонний сік і ванілін, якщо ви його використовуєте. Після цього додайте бланшовану моркву в сироп і варіть на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, поки морква не стане прозорою.

Після варіння моркву вийміть з сиропу і розкладіть на деко, застелене пергаментним папером. Деко з морквою поставте в розігріту до 50-60°C духовку на 3-4 години для сушіння. Під час сушіння періодично перевертайте шматочки моркви, щоб вони рівномірно підсохли. Якщо у вас є сушарка для овочів, ви можете використовувати її, це значно спростить процес.

Готові цукати з моркви повинні бути сухими на дотик, але не крихкими. Після того, як вони повністю охолонуть, можна зберігати їх у герметичній посудині. Цукати можна використовувати як самостійний десерт або додавати до випічки, йогуртів, мюслі та інших страв.

Популярне

Подібні новини