Від розміру моєї смородини у бабусі злетіли окуляри: це диво-добриво перетворить ягоди на солодких велетнів

Багато городників часто скаржаться на те, що смородина повільно росте, а ягоди дрібні та несмачні. Якщо у вас також виникають такі проблеми, не хвилюйтеся, це можна вирішити.

Вам потрібно лише підгодувати рослину достатньою кількістю калію та фосфору.

Вся справа в тому, що ці елементи сприятливо впливають на зростання кореневої системи, збільшують урожайність і підвищують вміст цукру в плодах. Відмінним засобом для насичення смородини цими елементами є сульфат калію. До його складу входить аж 50% калію. Від правильного внесення калію залежить зимостійкість кущів смородини.

Елемент здатний зміцнити імунітет, виробити у рослини реакцію на патогенні речовини, які провокують утворення хвороб та грибків.

Калій зміцнює кореневу систему та живить ґрунт. Перевагою цього засобу є те, що його можна використовувати на будь-яких ґрунтах, без страху нашкодити урожайності. Але враховуйте те, що сульфат калію здатен окислювати ґрунт, тому часто цей засіб використовувати на одній і тій самій землі не рекомендується.

Експерти розповіли, як збільшити врожайність смородини
Експерти розповіли, як збільшити врожайність смородини

Ідеальним компонентом для використання разом із сульфатом калію є суперфосфат. Суперфосфат також зміцнює імунітет рослин, допомагає боротися з грибковими захворюваннями та морозами, запобігаючи довгому відновленню рослин у наступному році.

Правильне використання суперфосфату приводить до більш економної витрати води рослинами та накопичення найбільшої кількості цукрів у плодах.

Для покращення ефекту від підживлення рекомендують ці два елементи використовувати одночасно. Для приготування засобу потрібно змішати 1 столову ложку суперфосфату з однією столовою ложкою сульфату калію і додати одну склянку деревної золи. Після цього всі інгредієнти залити 200 мл окропу, ретельно перемішати і настоювати протягом трьох годин.

Потім розвести настій 10 літрами води та поливати рослину. Витрата – 10 літрів на один кущ. Або можна просто вносити підживлення в сухому вигляді, розсипаючи по 1 столовій ложці кожного елемента під кожен кущ. Таке підживлення радять вносити у червні.

При будь-яких підгодівлях враховуйте кілька нюансів. Завжди рясно зволожуйте ґрунт перед внесенням добрива або проводьте процедуру після дощу. Поливайте смородину акуратно, уникаючи потрапляння засобів на листя та плоди, щоб виключити можливість опіків. Поливати рослини слід до сходу або після заходу сонця.

Підживлення рекомендується починати вносити в період активного зростання, потім під час цвітіння, далі в період формування зав’язі, після збору врожаю та останнє підживлення проводити за місяць до морозів.

Слідкуйте за своєю смородиною, і вона віддячить вам рясним урожаєм великих і смачних ягід.

Популярне

Подібні новини