В’ялі помідори залишились в минулому, коли почала додавати це добриво: плодоношення злетіло до небес

В липні дуже важливо не припиняти доглядати за томатами. Регулярний полив та внесення правильних підживлень обернуться для вас щедрим врожаєм!

Томати є на грядках практично всіх українських городників. Та щоб отримати якісний та смачний врожай потрібно трішки й попрацювати.

Як відомо, томати відносяться до теплолюбних рослин. В липні ж обов’язково треба внести цим чудовим культурам таке “городнє диво”, як гумат калію.

Гумати – це добрива з категорії гумінових, які містяться у ґрунті, перегною та деревині. Чим більше органічних продуктів у ґрунті, тим краще формується гумус.

Щороку кількість гумусу в землі може змінюватися, тому періодично необхідно підгодовувати ґрунт і вносити до нього добрива, в ідеалі органічні та екологічні. Переваги гуматів полягають у їх низькій ціні, безмежному терміні придатності, екологічній безпеці, відсутності можливості передозування, підвищенні процесу синтезу рослин та збільшенні врожайності.

Городники розповіли, чим підживити томати для рясного плодоношення
Городники розповіли, чим підживити томати для рясного плодоношення

Якщо у томатів з’являється нестача гумату калію, це можна легко виявити за зовнішніми ознаками. Це затримка в рості, погіршення чисельності зав’язей, в’яле листя, довге дозрівання плодів, край листя скручується в трубочку та змінює колір.

Схема добрива поділяється на чотири етапи: перша – після висадки розсади через 14 днів, друга – напередодні фази цвітіння, третя – після утворення перших зав’язей, і четверта – на момент початку плодоношення. Купити гумат калію можна в будь-якому квітковому магазині та розводити розчин згідно з інструкцією.

Популярне

Подібні новини