Мурашина “стая” здалася без бою: секрет у 4 простих інгредієнтах, які є у кожному домі. Перевірено особисто

Сьогодні ми розповімо про те, за допомогою яких засобів можна з легкістю позбутися мурах, що оселилися на вашій присадибній ділянці. Всі рецепти дуже прості, ефективні та бюджетні!

Отже записуйте, і використовуйте на своєму городі. Кожен із засобів, про який ми розповімо, робочий. І щось з інгредієнтів прямо зараз точно у вас вдома.

Перший засіб – борна кислота. Цей препарат здатен проникати через хітиновий покрив цих членистоногих, буквально роз’їдаючи комаху на очах. “Ядрена” суміш готується дуже просто: 20 г порошку кислоти змішуємо з двома курячими жовтками. З отриманої маси скачуємо маленькі кульки і розкладаємо їх навколо мурашника. Борну кислоту можна також поєднувати із дріжджами. Для приготування такої приманки змішуємо рівні частини борної кислоти і дріжджів, додаємо цукор і наносимо суміш на шматки картону або залізні кришки, які необхідно розкласти в місцях проживання мурах.

Другий засіб – гас. Такий засіб не вб’є настирливих комах, але надовго прожене їх із вашого городу. 200 мл гасу розчиняємо у відрі води. Робимо у мурашнику кілька заглиблень і заливаємо в них отриману рідину. Накриваємо зверху целофаном. Процедуру повторюємо один раз на два тижні.

Експерти розповіли простий спосіб боротьби з мурахами
Експерти розповіли простий спосіб боротьби з мурахами

Третій засіб – манна крупа. Цей продукт не може перетравитися в шлунку мурашки, викликаючи непрохідність і, в результаті, загибель цього шкідника. Та й з фінансової сторони вигідно, бо ж коштує така крупа копійки. Готується суміш дуже просто.

Манну крупу перемішуємо з цукровою пудрою і посипаємо мурашник. Нам знадобиться приблизно 2-3 кг суміші. За кілька днів мурашиний будинок необхідно залити водою, щоб манка набрякла.

Ще один народний засіб від мурах – використання оцту. Для приготування розчину змішуємо 1 літр води з 200 мл оцту. Отриману рідину заливаємо у пляшку з розпилювачем і обробляємо місця скупчення мурах. Запах оцту відлякує комах, і вони залишають ділянку. Процедуру слід повторювати кожні кілька днів для досягнення найкращого результату.

Не забувайте, що ефективний догляд за садом включає не тільки боротьбу зі шкідниками, а й регулярний полив, підживлення та обрізку рослин. Такі комплексні заходи допоможуть зберегти ваш урожай здоровим і багатим.

Популярне

Подібні новини