Посадіть в липні ці невибагливі квіти, і всі сусідки будуть заздрити вашій ділянці: цвітуть, як в Голландії

Липень – це чудовий час, щоб додати нових барв у свій сад. Які квіти можна посадити в середині літа, щоб вони радували око наступного року - читайте далі.

Для посадки в липні важливо вибирати місця з легким затіненням. Рослинам знадобиться не лише регулярний полив та прополювання, але й захист від спеки. Додаткове притінення агроволокном допоможе їм пережити спекотні дні. Коли розсада підросте, її переносять на постійне місце разом із грудкою землі, зберігаючи вологість ґрунту.

Влітку варто звернути увагу на дворічні та багаторічні рослини, які не встигають показати всю свою красу при весняній посадці. Одні з найпопулярніших серед них – віоли та ромашки. Яскраві квіти віоли чудово підходять для оформлення переднього краю клумб і можуть цвісти навіть в легкій тіні. Ромашки ж найкраще ростуть на добре освітлених місцях. Ці невибагливі рослини легко вирощувати і вони завжди додають саду свіжості.

Ще одним прекрасним вибором є дзвоники. Вони можуть прикрасити клумби протягом усього літа. Існують високорослі, середньорослі і карликові види дзвоників, які також поділяються на багаторічні та дворічні рослини. Серед них великою популярністю користується платикодон. Він віддає перевагу добре освітленим ділянкам і радує великими квітами білого, рожевого, блакитного та бузкового кольорів.

Дзвоники
Дзвоники

Компактні різновиди дзвоників чудово підходять для вирощування в контейнерах. Середина липня – найкращий час для посадки квітів з дворічним періодом розвитку. Наприклад, незабудки приваблюють своїми ніжно-блакитними квітками і простотою в догляді. Вони можуть рости в тіні і люблять помірно вологий ґрунт.

Незабудки
Незабудки

Наперстянки та вербаскум також можна висаджувати влітку. Їх високі суцвіття підходять для вертикального озеленення і прикраси стін. Вербаскум, відомий також як шпак, цвіте протягом усього літа і не вимагає особливого догляду. Вони прикрашають фон клумб своїми різноманітними кольорами.

Аквілегія – ще один прекрасний вибір для саду. Ця рослина відрізняється рідкісною невибагливістю і унікальною формою квітів. Вона добре приживається як на відкритих сонячних місцях, так і в півтіні. Якщо зрізати відцвілі квітконоси, аквілегія може порадувати повторним цвітінням.

Аквілегія
Аквілегія

Не менш привабливі низькорослі види гвоздики, зокрема китайська гвоздика. Ці багаторічні рослини ідеально підходять для вирощування як у відкритому ґрунті, так і в контейнерах. Турецька гвоздика також є чудовим вибором, оскільки вона має здатність до самосіву. Окрім того в липні можна висадити  деревій птармічний, рудбекію та енотеру.

Популярне

Подібні новини