Видаляю це на кущах перцю і вони виростають великими та м’ясистими: дозрівання плодів стає феноменальним

Багато українських городників часто стикаються з питаннями щодо правильного формування перцю. Чи потрібно видаляти все листя? Що робити з пасинками? Як забезпечити гарний врожай? Давайте розбиратись.

Перш за все, зверніть увагу на нижню частину рослини. У перця завжди є розвилка з двома-трьома стовбурами, де з’являються так звані “коронні” квітки. Саме ці квітки потрібно видалити в першу чергу. Якщо цього не зробити, розвиток всієї рослини може сповільнитися, а всі інші зав’язі та бутони, що знаходяться вгорі, можуть завмерти.

Наприклад, якщо ми маємо справу з великоплідним жовтим перцем, то замість 8-10 хороших великих плодів можна отримати лише 2-3 за весь сезон. Тому важливо видаляти ці нижні квітки, коли вони ще зовсім маленькі. Навіть якщо ви пропустили момент і вже з’явилися маленькі зав’язі, їх все одно рекомендується видалити.

Піднімаючись вище по рослині, ми бачимо нові розвилки, де в кожній також з’являються квітки. Це все майбутні врожаї. Головне завдання – видалити коронні квітки та пасинки, якщо вони з’являються.

Експерти розповіли про важливу дію з перцями в липні
Експерти розповіли про важливу дію з перцями в липні

Щодо листя, його варто максимально довго залишати на рослині. Листовий апарат відіграє важливу роль у правильному розвитку перцю. Чим більший листовий апарат, тим більше поживних речовин отримує рослина.

Особливу увагу слід приділити пасинкам. Вони можуть з’являтися дуже швидко, буквально за кілька днів. Всі пасинки рекомендується видаляти, а листочки залишати.

Важливо пам’ятати, що до першої-другої розвилки потрібно обов’язково подбати про рослину, щоб вона мала сили зав’язувати численну кількість плодів. Не варто дозволяти рослині витрачати сили на перші плоди, особливо коли коренева система ще слабка.

Тепер ви знаєте, як правильно формувати перці, тож бажаємо вам рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини