Трава з городу + “шкільний” інгредієнт = суперврожай: вау-рецепт добрива для капусти, який працює за 2 дні

Всім любителям смачних супів без капусти не обійтися. Але перед тим як збирати великі качани з грядок, потрібно подбати про правильне підживлення та догляд за рослиною.

Одним з найважливіших факторів, що впливають на смак і розмір капусти, є підживлення.

При вирощуванні капусти слід враховувати, що вона не любить кислий ґрунт. Але не поспішайте розчаровуватися, така проблема цілком вирішувана. Розкислити ґрунт можна легко за допомогою гумату калію. Цей засіб не тільки сприятливо впливає на ґрунт, але й здатний збільшувати врожайність культури, стимулювати розвиток качанів та прискорювати їх зростання. Він покращує якість урожаю, підвищуючи кількість вітамінів та корисних речовин у капусті.

До того ж гумат калію може підвищувати стійкість розсади до посухи та ранніх заморозків, стимулювати імунітет до різних хвороб, особливо до фітофторозу. Більш того, якщо обробляти капусту гуматом калію, її можна буде зберігати набагато довше. Підживлення дуже корисне для капусти і дуже просте у приготуванні.

Для цього необхідно обробляти кожен кущ, підливаючи по 500 мл гумату калію, а якщо ґрунт дуже кислий, то можна вливати цілий літр. Зазвичай рекомендують підгодовувати капусту таким засобом приблизно через два тижні після того, як висадите рослину у ґрунт. Потім потрібно буде підгодувати через три або чотири тижні після першої підгодівлі, а третій раз — через два тижні після другої підгодівлі.

Городники розповіли про липневе підживлення капусти
Городники розповіли про липневе підживлення капусти

Також розкислювати і живити ґрунт можна за допомогою крейди. Кислий ґрунт заважає рослинам засвоювати достатню кількість поживних речовин. Більш того, кислий ґрунт здатний провокувати утворення грибкових захворювань, які можуть позбавити вас усього врожаю.

Для приготування крейдового підживлення розчиніть у 10 літрах води одну склянку крейди, після чого додайте в засіб близько одного літра настоянки трави або аміачну селітру, або сечовину об’ємом з сірниковою коробкою. Все ретельно перемішайте та поливайте по літру під кожну рослину.

Траву потрібно додавати для того, щоб покращити засвоюваність кальцію рослинами. Підживлення повинно показати ефект вже за пару днів, але якщо буде необхідно, повторіть підживлення через тиждень або два.

Популярне

Подібні новини