Мої огірки ростуть швидше, ніж черга в ЦНАП за субсидіями: а все завдяки перевіреному століттями “коктейлю”

Сьогодні розповімо про важливі підживлення огірків, які необхідно провести в серпні, щоб отримати карколомний врожай. Все дуже просто та бюджетно.

У серпні, коли ночі холодають і ґрунт вранці теж стає холодним, коріння огірків засвоюють мікроелементи набагато гірше. Це може негативно вплинути на врожайність. Щоб цього не сталося, важливо подбати про здоров’я кущів та зробити правильні підживлення. Дотримуючись спеціальної системи догляду на початку серпня, можна захистити огірки від хвороб, шкідників та несприятливих факторів.

Першим кроком у цій системі є позакореневе підживлення на основі кальцієвої селітри. Для цього необхідно розвести 10 грамів цієї речовини у половині відра води та обприскати кущі рано вранці у безвітряну погоду. Потім одразу ж готується настій з одного літра курячого посліду, розведеного у відрі води. Це добриво вноситься під кущі по 2 літри, але лише після поливу огірків чистою водою.

Другим етапом є позакореневе підживлення за допомогою розчину гумату калію. Для цього потрібно купити рідкий гумат, розвести у відрі води відповідно до інструкції виробника та максимально рясно обробити кущі.

Чим підгодувати огірки в серпні: порада дачників
Чим підгодувати огірки в серпні: порада дачників

Через 4 дні щоб компенсувати велике всотування кущем фосфору з грунту, потрібно внести розчин суперфосфату.

Через 10 днів повторюємо початкове підживлення, але замість настою з курячого посліду даємо рослинам трав’яний настій з кропиви та інших бур’янів.

Після внесення добрив прослідкуйте на реакцію своїх рослин. Якщо їхній стан погіршиться, то треба трішки скорегувати графік підживлень.

Бажаємо успіхів та рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини