Секрети садівників для максимального врожаю в кінці літа: що садити, сіяти чи збирати у серпні

У серпні садівники зосереджують свої зусилля на забезпеченні максимального врожаю в кінці літа. Цей місяць – ключовий період, коли ваш сад вимагає особливої уваги.

Річ у тім, що саме зараз вирішується майбутній урожай осінніх овочів та фруктів. Тож садівники підказали, що слід садити, сіяти та збирати в серпні, щоб ваш сад залишався продуктивним і красивим.

Якими рослинами зайнятися на городі в серпні?

Серпень – це час, коли більшість рослин завершують свій активний ріст. Однак й зараз важливо не забувати доглядати за овочами та фруктами: поливати (бажано в кінці дня), прополювати й за необхідності підживлювати рослини.

Для здоров’я ваших томатів рекомендується профілактично обробляти їх від фітофторозу, а для кращого догляду після середини серпня зрізати верхівки.

Садівники підказали, що варто садити, сіяти та збирати у серпні
Садівники підказали, що варто садити, сіяти та збирати у серпні

Також цей місяць – ідеальний час для висадки цибулин осінньо-квітучих рослин, таких як крокуси та цикламени, чебрець, орегано та майоран. Для ароматичних трав, як-от петрушка, це чудовий момент для посадки у відкритий ґрунт.

Окрім того, це період для посадки та пересадки багатьох овочів, які дадуть урожай восени. Серед них: буряк, броколі, цикорій, капуста (броколі, цвітна, звичайна), шпинат, фенхель, цибуля порей, чорна редька, біла цибуля, ріпа та салат.

Зауважте, що через можливу спеку, період посухи та хвороби садити фруктові дерева в цей час не рекомендується.

Які квіти садити в серпні?

Серпень – час для посадки дворічних квітів, таких як маргаритки, незабудки, братки. Також настав момент висаджувати осінньо-квітучі цибулинні, як-от цикламени і пізньоцвіт.

Якщо ви плануєте мати квітучий сад навесні, саме час сіяти однорічки, наприклад, мальви. Пересаджуйте й багаторічні квіти, такі як деревій, авринію скельну і герань.

Які фрукти та овочі пора збирати на городі?

Також серпень – місяць багатого врожаю. Список сезонних овочів і фруктів, які можна зараз збирати, довгий. Так, зараз ви можете зібрати та насолоджуватися такими фруктами та ягодами, як:

  • абрикоси,
  • чорна смородина,
  • полуниця,
  • малина,
  • слива,
  • персики,
  • кавуни.

Щодо овочів, восьмий місяць року дарує щедрий врожай:

  • огірків,
  • гороху,
  • артишоків,
  • стручкової квасолі.

Також це час викопати овочі, посаджені кілька місяців тому, наприклад літню моркву і ріпу, редис і картоплю.

Важлива порада, яку дасть будь-який дачник: не забудьте зібрати насіння з урожайних овочів і фруктів для наступного сезону.

Садівники підказали, що варто садити, сіяти та збирати у серпні
Садівники підказали, що варто садити, сіяти та збирати у серпні

Інші садові роботи

Цей місяць – це період активної підготовки саду до осені. Зараз важливо підтримувати вологість ґрунту, оскільки спекотна погода може призвести до його пересихання. Щоб зберегти вологу, використовуйте методи розпушування та мульчування.

Окрім поливу та прополки, важливо підтримувати в’юнкі рослини, які можуть перевантажуватися. Також обов’язково слідкуйте за гілками дерев, які гнуться під вагою плодів. Щоб вони не зламалися, іноді доведеться підперти їх кілками або мотузками.

Після збору врожаю обріжте ягідні кущі (агрус, чорну смородину, малину) та виноградні лози. Також слід удобрити зимові кабачки і висушити часник, цибулю та цибулю шалот до зберігання.

Щоб ваш газон витримав спеку, косіть його на більшій висоті (щонайменше 7 сантиметрів) та поливайте рясно ввечері, але не щодня. Це допоможе зберегти вологість і здоров’я трави.

Наостанок, на балконах і терасах варто оновити ґрунт у кашпо та висадити осінні цибулинні, такі як півники. Це додасть вашому зовнішньому простору яскравих барв восени.

Завдяки правильному догляду та своєчасним посадкам у серпні ви зможете насолоджуватися рясним урожаєм і квітучим садом протягом усього сезону.

Популярне

Подібні новини