Так помідори не доспівають: 4 серйозні помилки – тому вони несолодкі, повільно червоніють і швидко псуються

Томати вирощують на 99% усіх ділянок у нашій кліматичній зоні, і багато дачників допускають критичні помилки при їх вирощуванні, втрачаючи велику частину врожаю.

У цій статті ми розповімо про основні помилки, щоб ви їх не допускали та щороку збирали чудовий урожай томатів.

Перша помилка – занадто густа посадка томатів. Ущільнена посадка може загрожувати рослинам. Для того щоб кущ розвивався повноцінно, його має прогрівати сонце з усіх боків, а також має бути забезпечене якісне провітрювання. Занадто густі посадки призводять до захворювань, гнилі, поганого розвитку і, як наслідок, до мізерного врожаю.

Томати потрібно садити на відстані не менше 30 сантиметрів один від одного.

Друга помилка – залишення пасинків. Однією з найбільш поширених помилок є співчуття до пасинків і їх залишення в гонитві за великим урожаєм. Насправді рослина витрачатиме енергію та поживні речовини на підтримку пасинків, які могли б піти на формування плодів. Чим більше пасинків, тим довше і гірше дозрівають помідори.

Городники розповіли про помилки догляду за томатами
Городники розповіли про помилки догляду за томатами

Третя помилка – нестача або надлишок поливу. Через брак вологи бутони і зав’язі можуть відпадати, плоди – розтріскуватися, а рослина – в’янути. Однак і надмірний полив небезпечний, оскільки томати можуть захворіти на грибкові інфекції та сіру гниль.

При недостатньому поливі листя темніє і в’яне – це сигнал для збільшення зрошення. Також важливо уникати попадання води на листя, інакше рослина може отримати опіки.

Четверта помилка – надмірна дефоліація. Відомо, що хворі та сухі листки слід видаляти, а також можна відщипувати нижні листки для прискорення дозрівання томатів.

Однак не варто зловживати цим. Якщо видаляти багато здорового листя, рослина уповільнить ріст плодів, оскільки спрямує свої сили на відновлення зеленої маси.

Уникаючи цих помилок, ви зможете отримати гідний урожай!

Популярне

Подібні новини