Баба Ніна здивувала все село на Вінничині: її помідори стали “цукерками” завдяки цьому простому рецепту

Коли томати починають активно плодоносити, кущ потребує великої кількості поживних речовин. Дефіцит калію, фосфору, магнію та кальцію поступово зростає, тому ці елементи потрібно постійно вносити.

Також у цей час важливо забезпечити підживлення для покращення якості та структури плодів.

Ми радимо використовувати натуральні підгодівлі, тому рекомендуємо робити внесення добрива з йодом, золою та борною кислотою. Для цього беремо два літри золи, розводимо їх у п’яти літрах окропу, ретельно перемішуємо та охолоджуємо.

Потім додаємо ще п’ять літрів води, 50 мілілітрів йоду та 10 грамів борної кислоти. Залишаємо розчин настоюватися протягом години. Після цього літр такого концентрату змішуємо з дев’ятьма літрами води та вносимо під корінь томатів.

Зола в складі цього добрива забезпечить томати калієм, фосфором та кальцієм, що сприятиме швидкому утворенню зав’язей та наливанню плодів.

Городники розповіли про підживлення томатів в серпні
Городники розповіли про підживлення томатів в серпні

Борна кислота додасть м’ясистості та солодкості, а йод допоможе запобігти фітофторозу та іншим хворобам, а також захистить рослини від шкідників. Таким чином, це підживлення компенсує дефіцит усіх необхідних мікроелементів і захищає від несприятливих чинників.

Додатково можна обробляти помідори розчином простого аптечного препарату метронідазолу. Для цього дві таблетки розводимо в літрі води і проводимо обприскування. Якщо аптечні засоби не підходять, можна використовувати розчин із двох чайних ложок соди, розведених у відрі води.

Цим розчином обприскуємо листя томатів і поливаємо рослини під корінь. Харчова сода знижує рівень кислотності, робить помідори солодшими, а також захищає їх від грибкових захворювань.

Популярне

Подібні новини