Абрикоси перестали плодоносити: ділюся, чим потрібно підживити їх в серпні – для врожаю КАМАЗ буде потрібен

Абсолютно будь-який садівник мріє про соковиті та ароматні абрикоси. Але бувають ситуації, коли це плодове дерево раптом перестає цвісти та плодоносити. Однак, на щастя, все ще можна виправити.

Існує велика кількість причин, через які абрикос може перестати плодоносити. Однак фахівці виділяють одну із найголовніших – недостатнє удобрення цього плодового дерева. Розповідаємо далі у матеріалі, як без зайвих зусиль можна змусити плодоносити абрикос.

Для того, щоб змусити абрикос плодоносити, найчастіше використовують органічні добрива. Коренева система цього дерева особливо добре реагує на перегній, компост або переброджений гній, які не тільки зміцнюють дерево, але й захищають його молоді корені від спеки чи холоду.

Деякі садівники, розчаровані відсутністю плодоношення, можуть подумати про те, щоб зрубати дерево, проте поспішати з цим не варто. Є ще шанс отримати врожай, навіть якщо наразі абрикос не плодоносить. Якщо ж рішення про зрубування вже прийняте, можна частково обрізати кореневу систему, щороку зменшуючи її з одного боку.

У серпні підживлюю цим абрикоси, які перестали плодоносити
У серпні підживлюю цим абрикоси, які перестали плодоносити

Підживлення органічними добривами повинно проводитися поступово, поєднуючи його з поливом. Особливо важливо поливати дерево та удобрювати його перегноєм або гноєм перед початком цвітіння. Через два тижні підживлення і полив потрібно повторити, а третій раз – через місяць після утворення зав’язі та початку наливання плодів. Між цими періодами, якщо немає дощів, абрикос також слід періодично поливати. Після збору врожаю варто дати дереву додаткову підгодівлю, використовуючи фосфорно-калійні добрива замість органічних.

Крім того, якщо ви хочете збільшити врожайність абрикоса, можна приготувати суперзасіб. Для цього слід змішати чотири столові ложки сульфату калію та стільки ж сечовини в двадцяти літрах води, а потім полити отриманим розчином ґрунт навколо дерева. Така підгодівля допоможе отримати значну кількість зав’язі, що згодом забезпечить великий урожай.

Популярне

Подібні новини